Nieuw BNNVARA-programma 'Liefde in de Mix' viert culturele verschillen

maandag 29 mei 2023
Foto: © BNNVARA 2023

Hoe organiseer je een Hindoestaanse bruiloft in Nederland? Wat doe je als je doodsbedreigingen ontvangt vanwege de nationaliteit van je partner? En hoe is het voor een Amerikaanse queer om in ons kikkerlandje te aarden?

In het nieuwe programma ‘Liefde in de mix’ geven vier stellen met verschillende culturele achtergronden een inkijkje in hun dagelijkse leven. Ze hebben vol overtuiging voor elkaar gekozen en zijn ieder op hun eigen manier op zoek naar geluk. Dat zit het voor het ene stel in de wens voor nog een kindje, en voor het andere in het trouwen op traditionele wijze. Lukt het de koppels hun toekomstdromen uit te laten komen?


Chaimae en Yvan   
De Marokkaans-Egyptische Chaimae en de Burundese Yvan, twee ondernemers, lijken op het eerste gezicht alles te hebben. Met hun driejarige zoontje Zykra hebben ze net hun intrek genomen in hun nieuwe huis en ze verwachten hun tweede kindje. Maar in de tijd dat de twee kenbaar maakten een stel te zijn, kreeg Chaimae online veel haat en zelfs doodsbedreigingen vanuit de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap, vanwege Yvans Burundese nationaliteit. Maar de liefde voor elkaar is groter dan de haat.   

Ellen en Leroy   
Op het sterfbed van zijn vader beloofde de Surinaams-Hindoestaanse Leroy dat hij ooit op Hindoestaande wijze met zijn Nederlandse Ellen zou trouwen. Die belofte gaan ze samen waarmaken. Waar Ellens familie de kaarten per post krijgt, brengt Leroy, zoals de Hindoestaanse traditie dat voorschrijft, liever rijst en kruidnagel naar zijn familie. En hoewel Leroy zelf een Hindoestaanse achtergrond heeft, is deze trouwerij met al zijn rituelen en gebruiken ook voor hem een grote ontdekkingsreis.

Ro en Beck   
Na een langeafstandsrelatie is de Amerikaanse Beck naar Rotterdam verhuisd voor haar geliefde Ro, die zich pas op latere leeftijd verdiepte in diens Surinaamse roots. Beck staat haar partner trouw bij en ze omarmen elkaars verschillen. Want ook voor Beck is het verkennen van haar eigen culturele waarden en normen erg belangrijk, al gaat dat vaak gepaard met heimwee naar haar geboorteland Amerika. Het stel voelt zich vaak een buitenstaander, maar met al hun vrienden die ze in de loop van de tijd om zich heen verzameld hebben, zijn ze juist de insiders van hun chosen family.  

Trisha en Orbe   
De Nederlandse Trisha en de Cubaanse Orbe zijn acht jaar samen, wonen in Haarlem en hebben net hun derde kindje verwelkomd. Orbe staat op het punt om een Nederlands paspoort te krijgen. Hoewel hij nu Nederlander wordt, merkt Orbe dat hij veel heeft achtergelaten in Cuba. Niet alleen zijn succesvolle muziekcarrière, ook zijn familie. Gelukkig is voor de bevalling de moeder van Orbe overgekomen om te helpen. Dat is best druk in huis. Vooral als de moeder van Orbe dag en nacht videobelt met Cuba en elk gesprek op de hoogste volumestand voert.

'Liefde in de mix' is vanaf 30 mei vijf weken lang iedere dinsdag om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers