Nieuw seizoen 'Million Dollar Island' met Nederlanders en Vlamingen

woensdag 22 maart 2023
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2023

Survival realityshow 'Million Dollar Island' is terug! In het tweede seizoen nemen opnieuw honderd kandidaten het tegen elkaar op. Ze moeten een maand zien te overleven op een onbewoond eiland. Maar dat is niet het enige waar het om draait.

'Million Dollar Island' is een fascinerend sociaal experiment, waarin vriendschap een fortuin kan opleveren! Er staat een miljoen euro op het spel… Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland? 'Million Dollar Island' wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en Ingeborg Sergeant en is vanaf zondag 16 april om 20.30 uur met een dubbele aflevering te zien op SBS6. Eén uur na uitzending zijn de afleveringen in Nederland ook beschikbaar op Prime Video. In Vlaanderen start 'Million Dollar Island' later dit voorjaar op VTM 2.


De ene helft van de kandidaten bestaat uit Nederlanders, de andere helft uit Vlamingen. Voor vertrek krijgen ze allemaal een polsbandje dat 10.000 euro waard is. De honderd wildvreemden moeten na de dropping op het eiland samen zien te overleven in de wildernis. Met het spelen van simpele spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen echter ook polsbandjes krijgen, als iemand opgeeft.

Overleven is belangrijk, maar vriendschappen opbouwen is dus essentieel. Verlaat iemand het eiland, dan geeft diegene immers zijn polsbandje(s) aan een achterblijver naar keuze. Het geld blijft altijd op het eiland. Hoe langer iemand het volhoudt, hoe rijker hij kan worden. Na een maand zijn er nog maar een paar eilandbewoners over die in een bloedstollende finale al hun verdiende polsbandjes kunnen omzetten in keiharde cash. Maar die op de valreep ook nog alles kunnen verliezen…

'Million Dollar Island' is een format van Talpa Concepts en Monday Media en wordt in samenwerking met Talpa Entertainment Productions geproduceerd door Monday Media.

Uitzending vanaf 16 april om 20.30 uur op SBS6. Eén uur na uitzending is de aflevering in Nederland ook beschikbaar op Prime Video. In Vlaanderen gaat 'Million Dollar Island' later dit voorjaar van start op VTM 2 en Streamz.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers