Nieuw seizoen 'Opsporing Verzocht' van start

maandag 29 augustus 2022
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2022

Een 33-jarige man wordt in Kerkrade op 23 juni doodgereden als hij probeert te voorkomen dat twee oplichters er met zijn geld vandoor gaan. In de eerste uitzending van het 41ste televisieseizoen van 'Opsporing Verzocht' worden dinsdagavond beelden van deze confrontatie én de twee verdachten getoond.

Met tips van het publiek en een beloning van 15.000 euro hoopt de politie de zaak te kunnen oplossen.


Het slachtoffer - Fabian Esser -  is 23 juni met zijn oom naar het winkelgebied rond de Roda JC Ring gekomen om een aanbetaling rond de verkoop van een huis te regelen. De twee contactpersonen doen zich voor als Luxemburgse zakenmannen. Fabian en zijn oom hebben een groot bedrag aan contant geld bij zich. Ze staan daarmee naast de auto van de zakenmannen, als degene op de bijrijdersstoel het geld wegrukt. Als Fabian probeert het geld terug te pakken, rijdt de auto hard weg. Hij komt ten val en komt onder de auto terecht. De politie in Limburg hoopt dat met het delen van de beelden de echte identiteit van deze oplichters snel duidelijk wordt.

Nieuwe beelden Xavier Durlinger (19)
Ook worden in de uitzending nieuwe beelden en informatie vrijgegeven in het onderzoek naar de dood van Xavier Durlinger in Sittard. De 19-jarige Xavier wordt woensdagavond 11 mei nog fietsend in het centrum van Sittard gefilmd maar verdwijnt daarna. Vermoedelijk is hij niet lang daarna om het leven gebracht. Zijn lichaam wordt echter pas na 8 dagen gevonden in een bosgebied aan de rand van Sittard. In 'Opsporing Verzocht' de belangrijkste informatie en vragen in het onderzoek en een emotionele oproep van de moeder van Xavier. In dit onderzoek is eveneens een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Daarnaast aandacht voor een recente reeks overvallen en pogingen daartoe in de Amersfoortse wijk Vathorst. De daders lijken daarbij bewust uit te zijn op Rolex-horloges. Een aantal leden van de bij de overvallen betrokken groep is gefilmd. Ook wordt een oproep gedaan rond een zware mishandeling in het Kroatische Split. Zowel het slachtoffer als de vermoedelijke dader zijn Nederlands.

Nieuwe verslaggever en online-gezicht: Menen Seijkens
Het presentatieteam van 'Opsporing Verzocht' wordt dit jaar versterkt met de 26-jarige Menen Seijkens. Menen is geregeld te zien in reportages op de locatie van misdrijven en wordt ook het gezicht van onder andere speciale online-items. Eindredacteur Anniko van Santen: 'Zeker jongeren kijken niet altijd live TV meer. Onze zaken verdienen een zo breed mogelijk publiek. Door te kiezen voor een andere online-insteek hopen we een andere doelgroep te bereiken zodat die zelf kunnen ervaren hoe goed en interessant het is om mee te denken over echte misdrijven.'

'Opsporing Verzocht', dinsdag 30 augustus om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers