Nieuw seizoen van 'Ten Minste Houdbaar Tot' op NPO 1

dinsdag 9 juli 2024
Foto: © AVROTROS 2024

Het gezin De Weever verkeert in crisis. Is het huwelijk van Anna en Paul nog wel houdbaar? Waar Anna vorig seizoen worstelde met de menopauze en een midlifecrisis, is het dit keer Paul die in de andropauze is beland.

En dat heeft effect op hun huwelijk. De twee besluiten alles op alles te zetten om niet te gaan scheiden. Maar hoe het nu verder moet met het gezin? Dat weten ze niet. Ook het gevoel van empty nest ligt op de loer. De kinderen, Job en Mila, willen vooral duidelijkheid. Met stijgende verbazing moeten zij toekijken hoe hun ouders in een puberale kramp schieten en allerlei alternatieve relatievormen uitproberen. Van ‘nesten’ tot een open relatie – niets is te gek voor Anna en Paul. Maar hoe meer Anna en Paul proberen zichzelf en elkaar terug te vinden, hoe verder ze uit elkaar lijken te drijven.


Vorig seizoen vertrok Anna met haar camper om tot zichzelf te komen. Maar dat avontuur eindigt abrupt wanneer haar camper total loss wordt verklaard, waardoor ze noodgedwongen terug moet keren naar het thuisfront. Terug thuis treft ze Paul aan, die zichzelf heeft aangepraat dat hij in de andropauze zit – een fase die volgens hem veel erger is dan de menopauze van vrouwen. Hij is opgelucht dat Anna weer thuis is en hoopt dat ze het huishouden en de zorg voor de kinderen weer oppakt, maar Anna heeft andere plannen! Zij gaat op zoek naar een oude jeugdliefde, geeft zanglessen en komt tegen wil en dank bij een bejaardenkoor terecht. Ondertussen stort Paul zich op zijn gezondheid en midlifecrisis. Met een geheel nieuwe hippe 'look' waagt hij zich aan ijsbaden, open water zwemmen en motorrijden met een nieuwe vlam.

Wanneer het lijkt alsof Anna en Paul de knoop over hun huwelijk nooit gaan doorhakken, nemen de kinderen het heft in eigen handen. Iemand moet toch de volwassene zijn?

Rolverdeling
Anna - Ricky Koole
Paul - Ruben van der Meer
Job (zoon Anna & Paul) - Bobby van Vleuten
Mila (dochter Anna & Paul) - Babbelot Leeman
Maya (moeder Anna) - Juul Vrijdag

Verder zijn er rollen weggelegd voor Nazmiye Oral, Tijn Docter, Jennifer Evenhuis, Mattijn Hartemink, Heleen Kamperveen, Eva Bartels en Ferdi Stofmeel.

Het scenario van 'Ten Minste Houdbaar Tot' is geschreven door Eva Aben, Dirk van Pelt, Lucas de Waard en Jan Albert de Weerd. De regie is in handen van Jan Albert de Weerd. De serie is een productie van Bing Film & Televisie en AVROTROS.

'Ten Minste Houdbaar Tot', vanaf vrijdag 16 augustus om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1 en NPO Start.

Voor de start van het nieuwe seizoen is het eerste seizoen vanaf 9 augustus opnieuw te zien op NPO Start.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers