Nieuw van de makers van 'Keuringsdienst van Waarde': 'Alles op Tafel'

zondag 14 juli 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

Het nieuwe KRO-NCRV programma 'Alles op Tafel' ontrafelt de waarheid achter ons eten. Hoe maak je als consument de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee? Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli zes weken lang te zien om 19.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

In de supermarkt is het aanbod overweldigend; tienduizenden producten om uit te kiezen en schappen vol verleidingen. Vanuit een kleurrijke kas met keuken halen gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman en verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers het onderste uit de kan om alles te weten te komen over wat wij dagelijks consumeren.


Afleveringsinfo 1 t/m 3
In de eerste aflevering van 'Alles op Tafel' onderzoeken ze of je nog wel verantwoord tonijn kunt eten. Is die vis nou met uitsterven bedreigd? Hoe kan het dat je nog steeds blikjes tonijn in de supermarkt vindt? En bestaat er zoiets als een verantwoorde snack? Met de labtest kent geen enkel product nog geheimen: we ontdekken dat groentechips veel van het gevaarlijke stofje acrylamide bevat en Ramon maakt voor Marijn een stevig tussendoortje.

In aflevering twee vragen ze zich af of het nou echt duurzaam is om al ons eten hier te kweken, kan het soms toch beter zijn om het van wat verder te halen? En hoe zit het nou met natuurlijke suikers? Het schijnt beter te zijn voor je bloedsuikerspiegel. Marijn neemt tijdens de uitzending de proef op de som. En ze testen palmsuiker in het lab. Komt onze dure palmsuiker wel echt van de palm?

In de derde aflevering willen ze weten of het mogelijk is om in 2050 de wereldbevolking gezond te voeden zonder roofbouw te plegen op de aarde. Chef-kok Sharon de Miranda schotelt Marijn een duurzame en toekomstbestendige maaltijd voor. Hoe kan het dat je van de ene snack oneindig kan blijven snoepen, terwijl je van bijvoorbeeld een appeltje al snel vol zit? Dat test Anna in een hersenscanner. Ramon laat zien hoe je verassend simpel zelf heerlijke zuurkool maakt.

Morgen kan groener
KRO-NCRV maakt programma's zoals 'Alles op Tafel', 'BinnensteBuiten' en 'Keuringsdienst van Waarde', waarbij de herkomst van ons eten, een groenere levensstijl en smakelijke gerechten vaak centraal staan. 'Alles op Tafel' wordt geproduceerd door Dahl TV in samenwerking met KRO-NCRV.

'Alles op Tafel' is elke maandag om 19.50 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Holland Huis' (SBS6)

Deze week ontvangt Roxeanne Hazes de grootste artiesten in de gezelligste kroeg van Nederland, Het Holland Huis. Terwijl de glazen klinken en de gasten aanschuiven aan de bar, geniet je van spetterende optredens van Danny de Munk, Wilbert Pigmans, John West, Susanna Veldmeijer en Django Wagner. Onze hoofdgast is niemand minder dan Yves Berendse, die onder andere zijn hit 'Terug In De Tijd zingt'. Daarnaast waagt hij zich aan de Hollandse HitKwis en heeft hij een nieuw talent bij zich.

'Het Holland Huis', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers