Nieuwe dramaserie 'Bestseller Boy' met Shahine El-Hamus bij AVROTROS

donderdag 13 oktober 2022
Foto: © AVROTROS 2022

Wat als je tegen alle verwachtingen in op 21-jarige leeftijd doorbreekt met je eerste roman, maar daarmee iedereen om je heen verliest? Momo Zebbi is een jonge, ambitieuze Amsterdammer met één grote droom: bestsellerauteur worden. Zijn droom komt uit, maar haalt zijn leven totaal overhoop.

Zijn ouders zetten hem uit huis, hij verliest zijn grote liefde en zijn vrienden verstoten hem. Zonder huis, familie en relatie begint voor Momo een zoektocht naar erkenning, liefde en naar zichzelf. 'Bestseller Boy', vanaf zondag 27 november te zien en naar het gelijknamige boek van Mano Bouzamour, is een serie over liefde, idealen, verscheurdheid en literatuur van een jonge stadsbewoner.


'Als ik schrijf ben ik vrij. Schaamteloos vrij'

Onder dat motto schrijft Momo drie jaar lang 's nachts op zijn zolderkamer aan een autobiografische roman waarin hij ongekuist in bloemrijke straattaal beschrijft hoe het is om te laveren tussen de verschillende werelden waarin hij opgroeit: thuis bij zijn Marokkaanse ouders, het ruige leven op straat met zijn vrienden uit de buurt, het wilde uitgaansleven van Amsterdam waar alles kan en mag en over de liefde van zijn leven: Evelien.

Hoewel zijn boek een hartstochtelijke ode is aan hun liefde, heeft hij weinig oog voor Evelien. Vlak voor zijn boek af is, maakt zij het uit. Wanneer zijn ouders horen over de 'schandelijke inhoud' van het boek van hun zoon, schoppen ze hem het huis uit en begint zijn zoektocht door Amsterdam naar liefde, erkenning en vooral een thuis. Hij stort zich samen met zijn criminele neef Brahim in feestjes, avontuurtjes, seks, drank en drugs. Tot overmaat van ramp doet het boek niets en blijven het gedroomde succes en de royalties uit. Momo ontdekt dat het schrijversleven misschien wel net zo hard is als het leven op straat.

Dankzij zijn bluf, ambitie en charmes lukt het Momo uiteindelijk om de bestsellerlijst te beklimmen én om een plek voor zichzelf te veroveren. Uiteindelijk wordt hij de Bestseller boy waar hij jaren over droomde. Ondanks dit succes hunkert hij naar onvoorwaardelijke liefde en mist hij een thuis. Om inspiratie op te doen voor zijn tweede boek, maakt Momo een reis naar Marokko. Hier ontdekt hij hoe het vertellen van verhalen al generaties in de familie zit en wordt hij geconfronteerd met alles waar hij zo hard voor is weggerend: zijn eigen wortels. Voordat hij weer kan schrijven, moet dit weeskind met levende ouders zijn gevoel van identiteit, liefde en verbondenheid terug zien te krijgen.

Rolverdeling:
Momo - Shahine El-Hamus, Fina  - Frieda Barnhard, Evelien  - Zoë Love Smith, Brahim - Sabri Saddik, Maaike Hamer  - Wimie Wilhelm, Hubert Vlasblom - Theo Maassen, Malik - Zouzou Ben Chikha, Zohra - Nadia Abdelouafi. Andere rollen zijn weggelegd voor Gijs Blom, Susan Radder, Jim Deddes, Wim Helsen, Farrieda Smit, Fockeline Ouwerkerk, Anniek Pheifer, Anna Nooshin e.v.a.

'Bestseller Boy' is een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour. De serie is een co-productie van CBS Studios, AVROTROS en Willy Waltz International - dat hiermee zijn debuut maakt als zefstandig TV-producent - i.s.m. Paper Plane Productions. Robert Alberdingk Thijm ('A'dam- E.V.A.', 'De belofte van Pisa', 'Dunya en Desie') is showrunner van het project en schreef de serie samen met Mano Bouzamour. De serie is geregisseerd door Norbert ter Hall ('A'dam- E.V.A.', 'De belofte van Pisa') en Sharif Abdel Mawla. Executive producers zijn Alon Aranya ('Tehran', 'Your Honor'), Alberdingk Thijm, Ter Hall en Bouzamour.

'Bestseller Boy', wekelijks vanaf zondag 27 november om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers