Nieuwe PowNed-serie 'X Days Outside': kan Gen Z overleven in de wildernis?

dinsdag 21 november 2023
Foto: PowNed - © Wessel de Groot 2023

Wat als je Gen Z'ers in het diepe gooit voor een extreem experiment... overleven in het wild. Hoever is deze generatie, die is opgegroeid met internet en mobiele telefoons, verwijderd van de natuur?

Kunnen zij zichzelf zonder digitaal connected te zijn redden? Negen totaal verschillende jongeren gaan de uitdaging aan in het avontuurlijke realityprogramma 'X Days Outside'. Vanaf woensdag 22 november om 20.20 uur op NPO 3.


De groep gaat het experiment aan zonder voorbereiding. Geen tijd om na te denken, maar slechts 10 minuten om dát te pakken wat ze denken nodig te hebben om in leven te blijven. Bij de start worden de kandidaten meteen ondergedompeld in het wild: letterlijk! Want hun avontuur begint in ijskoud water. Doorweekt zijn ze de eerste 24 uur op zichzelf aangewezen en gaan ze op zoek naar het trainingskamp van survivalexperts Govert en Tom. Zij zullen de jongeren de hoognodige skills bijbrengen.

Tijdens hun reis door de ongerepte natuur krijgt de groep te maken met zware mentale en fysieke beproevingen. Zo moeten ze voor de koude nacht aanbreekt met elkaar een slaapplek bouwen en zelf voor hun voedsel zorgen. Wat als de temperatuur en vermoeidheid hen te veel wordt? Slepen ze elkaar erdoorheen of slaat de vlam in de pan? Voor de jongeren die het avontuur te heftig vinden is er een way out. Voor de rest geldt: het doel is terug naar de bewoonde wereld.

'X Days Outside' wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf woensdag 22 november om 20.20 uur te zien op NPO 3.

 

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Abby wil tijdens de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen wanneer ze op bezoek zijn bij haar schoonfamilie. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Meer nog... Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen ten opzichte van haar familie.

'Happiest Season', film uit 2020 met oa. Kristen Stewart, om 22.00 uur op Net5.

Dossiers