Nieuwe reeks 'Dossier Opgelicht?!' op NPO 3

maandag 18 september 2023
Foto: © AVROTROS 2023

In de nieuwe reeks van het AVROTROS-programma 'Dossier Opgelicht?!' is het vizier gericht op een Nederlandse 'Tinder Swindler', een jetset-ondernemer met een dubbelleven en een bende die de identiteit van een BN-er steelt en diens fans op hondsbrutale wijze berooft.

Vanaf 18 september ontrafelt 'Dossier Opgelicht?!' op NPO Start de meest onthutsende praktijken van geraffineerde oplichters. De nieuwe 4-delige reeks wordt gepresenteerd door Hila Noorzai.


In de reeks wordt verder belicht hoe een veroordeelde oplichter als jurist opnieuw vele nieuwe slachtoffers maakt. Zelfs slachtoffers van de toeslagenaffaire werden in de armen van deze ‘hulpverlener’ gejaagd. Aan de hand van verdrietige verhalen van hun strijdbare slachtoffers onderzoekt 'Dossier Opgelicht?!' wat de oplichters drijft en hoe ze te stoppen zijn.

In de eerste aflevering, die op 25 september wordt uitgezonden op NPO 3, het verhaal van de 27-jarige deejay Indy. Indy bestiert een eigen modemerk: Greg Noise. Online is zijn leven jaloersmakend en bestaat uit feesten op Ibiza, dure auto’s en mooie vrouwen. In realiteit speelt zich een drama af; Indy doet zich ook voor als aannemer met rampzalige gevolgen voor zijn klanten. Ook investeert een aantal profvoetballers in Indy’s modebedrijf. Heeft hij het geld van alle gedupeerden nog in zijn bezit of is het verbrast?

'Dossier Opgelicht?!', vanaf 18 september te zien via NPO Start en vanaf 25 september om 22.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers