Nieuwe serie 'FIVE LIVE' binnenkort op SBS6

donderdag 8 september 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © Roy Beusker 2022

De nieuwe komische achtdelige SBS6-serie 'FIVE LIVE' draait om de presentatoren en redactie van de wekelijkse goed bekeken talkshow 'Five Live', elke vrijdagavond te zien bij de (fictieve) commerciŽle zender Five.

De vaste hosts zijn Sara Bannink (55), gespeeld door Linda de Mol en Roderik van Zuylen (49), gespeeld door Waldemar Torenstra.


Sara en Roderik zijn sinds vier jaar gescheiden en hebben twee puberkinderen Olivia (14) en Pieter (16). Met het oog op de kinderen hebben ze de gigantische Gooische villa waarin zij eerst samenwoonden opgedeeld in twee woningen met elk een eigen ingang. Op zich handig, ware het niet dat Sara op deze manier iets te veel meekrijgt van wat Roderik zoal mee naar huis neemt aan vrouwelijk schoon en ze er zo hun eigen opvattingen op na houden over wat goed opvoeden is. De ruzies lopen regelmatig hoog op, maar zodra de leader loopt en ze live gaan, zijn Sara en Roderik voor de kijkers een gelukkig gescheiden duo dat professioneel hun gasten interviewt en elkaar alles lijkt te gunnen.

Bij aanvang van de serie krijgen Roderik en Sara van zenderbaas Flip de Koning (Daan Schuurmans) te horen, dat het programma een te oud profiel dreigt te krijgen en de kijkcijfers inzakken. Om de boel op te frissen, wil hij twee pilots maken, waarin Sara gekoppeld wordt aan de onervaren maar intelligente Orlando Boldewijn (Edwin Jonker) en Roderik aan de knappe en stuk jongere Charissa Hoekstra (Roos van Erkel). Die laatste is niet bijster snugger, maar wel ambitieus en heeft veel volgers op social media. Zowel Sara als Roderik voelen zich bedreigd nu Five Live ineens jonger en diverser moet, en sluiten een pact: Sara blijft Five Live alleen presenteren als Roderik ook mag aanblijven en vice versa, het is zij samen of allebei niet.

Het pact houdt met veel hangen en wurgen stand. Er wordt voortdurend aan ieders poten gezaagd, er zijn romances op de werkvloer, haat en nijd op de redactie een zwaar overspannen eindredactrice (Lies Visschedijk) en een bizar ongeluk dat de verhoudingen extra op scherp zet.

Het libido van Roderik blijkt even groot als zijn ego, terwijl Sara merkt dat ze nog niet helemaal over hem heen is. De kinderen vragen op negatieve wijze de aandacht, er zijn intriges rondom een prestigieuze prijs, loyaliteitsconflicten in het team en de paparazzi liggen in de struiken. Sara en Roderik hebben te maken met imagoproblemen, een opportunistische manager (Roeland Fernhout), onzekerheden over rimpels en wijkende haargrens, mislukte sponsordeals en op het laatst afzeggende spraakmakende gasten. Intussen nemen Charissa en Orlando geen genoegen met een plek op de reservebank. En toch moet iedere week dat hoogactuele, informatieve, gezellige programma er weer komen, niet te zwaar, maar ook zeker niet te licht en voor een zo breed mogelijk publiek.

De serie wordt verteld vanuit de ogen van de kersvers aangenomen stagiaire Honey (Abbey Hoes). Dolgelukkig een voet tussen de deur van de tv-wereld gekregen te hebben, begint ze vol goede moed aan haar nieuwe baantje bij de redactie van Five Live. Om er al heel snel achter te komen dat haat, nijd, jaloezie, geroddel, ellebogenwerk en hypocrisie hoogtij vieren. Dit is een wereld waar je maar beter geen vijanden kunt maken en waar je ook nooit zeker weet wie je vrienden zijn. Er is maar één ding waar iedereen het over eens is: wat er ook gebeurt, the show must go on.

Rollen:
Presentatrice Sara Bannink - Linda de Mol
Presentator Roderik van Zuylen - Waldemar Torenstra
Eindredacteur Liz Beuker - Lies Visschedijk
Zenderbaas Flip de Koning - Daan Schuurmans
Booker Vivienne de Later - Carolien Karthaus-Spoor
Stagiaire Honey Molenaar - Abbey Hoes
Sara’s visagiste Brenda Jutting - Rian Gerritsen
Manager Pieter Jan Bredius - Roeland Fernhout
Presentator Orlando Boldewijn - Edwin Jonker
Presentatrice en influencer Charissa Hoekstra - Roos van Erkel
Redacteur David van Eeghen - Adriaan Laureano
Productieleider Shanti Braafheid - Nancy Masaba
Dochter Olivia - Kate Bensdorp
Zoon Pieter - Julius Dekker

'FIVE LIVE' is bedacht door Linda de Mol en geproduceerd door Willem Zijlstra en Marlies Huisman van Blooming Media. Het scenario is geschreven door Frank Houtappels en Joan Nederlof (bekend van 'Gooische Vrouwen'), en geregisseerd door Vincent Schuurman en Pollo de Pimentel.

'FIVE LIVE' is vanaf zondag 2 oktober 21.30 uur acht weken lang te zien op SBS6 en iedere volgende maandag ook op Videoland.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers