Nieuwe serie 'Krabbé zoekt Kahlo' van start op NPO 2

maandag 29 augustus 2022
Foto: © AVROTROS 2022

Jeroen Krabbé zoekt naar het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Ze groeit op tijdens de tienjarige revolutie van 1910 waarin het Mexicaanse volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur.

Op haar zesde krijgt Frida polio en moet ze negen maanden in quarantaine. In gedachten vliegt ze de kamer uit om met haar fantasievriendinnetje te spelen. Als tiener noemt ze zich trots 'een kind van de revolutie'. Dat rebelse tekent haar. Als er op haar school een provocerende muurschildering wordt gemaakt door de bekende schilder Diego Rivera gaat de boel op slot. Frida trekt zich daar niets van aan…


'Krabbé zoekt Kahlo', dinsdag 30 augustus om 20.30 uur op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers