Nieuwe VPRO-jeugdserie 'Eng'

zaterdag 10 september 2016

Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op de televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? Dat is 'Eng'!

Op zondag 11 september start 'Eng', de nieuwe filmische jeugdserie van de VPRO. Met negen stand alone afleveringen biedt 'Eng' een divers palet griezelige en bloedstollende avonturen, waarbij kinderen gegarandeerd van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten.


De verhalen
'Eng' vertelt in elke aflevering een afzonderlijk verhaal van dappere kinderen die hun angst overwinnen. Zo brengt de zoektocht naar de weggelopen hond van Tim hem in een mysterieuze wereld, wordt Lena geopereerd in een heel vreemd ziekenhuis en verandert de kickboksdroom van Younes tijdens het trainingskamp langzaam in een nachtmerrie. Mads en Ruben logeren bij een geheimzinnige oudtante, die er iedere nacht stiekem op uit gaat. Tobi wordt nietsvermoedend in de val gelokt door een man in een rolstoel. Bob, Tess en Errol raken verdwaald in het bos. Ten slotte krijgen Floor en Elza te maken met een enge man in de tram, ontdekt Tobias dat liegen niet altijd goed uitpakt en schiet Yasmine haar vriendin Nora te hulp wanneer ze de geesten niet met rust laat.

Cast & crew
De jeugdserie 'Eng' wordt gemaakt door een diverse selectie van jonge makers en bekende gezichten uit de Nederlandse film- en tv-wereld. Zo werken onder anderen Michiel ten Horn ('Aanmodderfakker', 'De Ontmaagding van Eva van End'), David Lammers ('Van God Los', 'Langer Licht'), Don Duyns ('Lang & Gelukkig', 'Missie Aarde'), Tijs van Marle ('Mees Kees', 'Dummie de Mummie', 'Bouwdorp'), Simone van Dusseldorp ('Kikkerdril', 'Aap Poot Pies') en Ena Sendijarevic ('Import') aan de serie.

Aanleiding
'De afgelopen jaren is het televisieaanbod voor jeugd vooral vrolijk en veilig', aldus producent Iris Otten van Pupkin. Naar aanleiding van brainstormsessies met kinderen in de leeftijdscategorie negen tot twaalf jaar ondervond Otten dat kinderen graag stoere, spannende en enge verhalen zien op tv, 'maar wel met goede afloop'. Deze kennis is het uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van de negendelige serie 'Eng'.

'Eng', vanaf zondag 11 september wekelijks om 17.55 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers