NOS haalt rechten FIFA WK 2023 Vrouwen binnen

vrijdag 29 oktober 2021

De dag nadat het Nederlands elftal voor vrouwen een belangrijke stap zette naar kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, maakt de NOS bekend dat het de uitzendrechten van alle belangrijke wedstrijden van dit toernooi heeft bemachtigd.

Dat betekent dat het EK 2022 (Engeland) en WK 2023 (Australië en Nieuw-Zeeland) live bij de NOS, bij de publieke omroep, te zien zijn.


Van het WK 2023 Down Under zendt de NOS iedere dag één WK-wedstrijd live uit. Hieronder vallen ook alle wedstrijden van Oranje (bij plaatsing) alsook de halve finales en finale.

'Door de prestaties van de Oranjevrouwen zijn de grote toernooien echte superevenementen geworden met wedstrijden die massaal worden meebeleefd', zegt Maarten Nooter hoofdredacteur van NOS Sport. 'Het is daarom heel mooi dat niet alleen alle kwalificatiewedstrijden en het komende EK bij de publieke omroep te zien zijn, maar ook het WK van 2023.'

Momenteel staan de Oranjevrouwen op de eerste plaats in de kwalificatiepoule voor het WK 2023. Op vrijdag 26 november staat de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Tsjechië op het programma.

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen vindt plaats van 20 juli tot en met 20 augustus 2023. Het is het eerste toernooi waar 32 landen aan deelnemen. Nederland is vice-wereldkampioen, na de tweede plaats op het WK in Frankrijk in 2019.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers