'NOS Sport' doet onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag

vrijdag 16 december 2022

De NOS laat een extern vertrouwenspersoon een inventarisatie uitvoeren naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij 'NOS Sport'.

Naar aanleiding van het artikel in De Volkskrant over DWDD, heeft de hoofdredactie van NOS Sport een oproep gedaan aan de medewerkers om zich te melden indien er ervaringen van ongewenst gedrag zijn. Deze oproep heeft ertoe geleid dat meerdere medewerkers een ervaring van grensoverschrijdend gedrag hebben gedeeld. Ervaringen van vroeger maar ook van korter geleden. Deze verhalen neemt de NOS zeer serieus.


Om die reden heeft de hoofdredactie van NOS Sport aan de NOS directie verzocht een extern vertrouwenspersoon een inventarisatie te laten doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De inventarisatie bestaat onder meer uit het achterhalen van de aard en impact van de signalen en de stappen die er genomen moeten worden om dit aan te pakken en in de toekomst te voorkomen. Deze inventarisatie wordt volledig onafhankelijk en onder strikte vertrouwelijkheid uitgevoerd.

Veilige werkomgeving bij de NOS
De NOS voelt een grote verantwoordelijkheid om een veilige werkomgeving te creëren. Zo is er een gedragscode bij de NOS waarin de omgangsvormen van de NOS beschreven staan en waar iedereen die bij de NOS werkt zich aan moet houden. Er zijn sinds 2000 vertrouwenspersonen bij de NOS actief – zowel intern als extern – waar medewerkers in volledige vertrouwelijkheid hun verhaal kwijt kunnen. Eerder dit jaar is voor de gehele organisatie een meerjarenprogramma gestart om inclusie op de werkvloer te bevorderen, waar omgangsvormen een onderdeel van vormen. Ook volgen leidinggevenden bij de gehele NOS trainingen rondom dit thema. Dat er nu meerdere verhalen zijn, maakt dit thema nog urgenter en onderstreept het belang van het werken aan een veilig werkklimaat.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers