NOS vernieuwt zondagavond Eredivisiesamenvattingen

zondag 12 november 2023

De NOS gaat de uitzending 'NOS Studio Sport Eredivisie' op zondagavond 19.00 uur in een nieuw jasje steken. Vanaf zondag voorziet analist Leonne Stentler de Eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere interessante inzichten.

Gert van ‘t Hof presenteert de uitzendingen.


'NOS Studio Sport Eredivisie' draait ook in de nieuwe opzet om de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Extra is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd. Leonne Stentler licht een speler uit, kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken. Korte intermezzo’s om de uitzending voor de kijker nog interessanter te maken. De uitgebreide analyse volgt later op de avond in 'NOS Studio Voetbal'.

Leonne Stentler (37) is een oud-voetballer van onder meer ADO Den Haag, Ajax en het Nederlands elftal. Sinds 2019 is zij analist bij de NOS, onder meer bij de WK’s en EK’s voetbal. Ook is zij een van de vaste gezichten bij 'NOS Eredivisie op Vrijdag' en schuift ze met regelmaat aan bij 'NOS Studio Voetbal' en 'NOS Langs de Lijn'.

NOS-presentator Gert van ’t Hof (49) begon in 2013 bij NOS Sport en presenteert onder meer 'NOS Studio Sport (Eredivisie)' en de programma’s rond de interlands van het Nederlands elftal voor vrouwen, waar Leonne Stentler en hij al jaren samenwerken.  

'NOS Studio Sport Eredivisie'
De zondagavonduitzending van 'NOS Studio Sport' is al decennia lang een begrip in Nederland. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van 'Sport in Beeld', de voorloper van 'NOS Studio Sport'. Hele generaties hebben sindsdien op zondag ‘met het bord op schoot’ de samenvattingen van de Eredivisie bekeken.  

'NOS Studio Sport Eredivisie', zondag 12 november om 19.00 uur bij de NOS op NPO 1, NOS.nl, NOS-app en NPO Start.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers