NOS volgt koning en koningin op staatsbezoek in Griekenland

dinsdag 1 november 2022

Na twee keer uitstel is vandaag het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin MŠxima aan Griekenland begonnen. Afgelopen maart kon het niet doorgaan door het uitbreken van de oorlog in OekraÔne en eind vorig jaar werd het staatsbezoek afgelast vanwege de coronapandemie.

Op de derde en laatste dag zendt de NOS een programma uit met de hoogtepunten, gepresenteerd door Malou Petter.


Naast onderdelen zoals de ontvangst door de Griekse president, Katerina Sakellaropoulou, en een bezoek aan de Akropolis is er veel aandacht voor de vluchtelingenproblematiek. De koning en koningin bezoeken meerdere projecten waar Nederlandse hulporganisaties bij betrokken zijn, zoals een opvanglocatie voor alleenstaande gevluchte meisjes. Presentator Malou Petter praat over Griekenland en de vluchtelingen met correspondent Thijs Kettenis en er is een reportage over een project dat jonge asielzoekers probeert afleiding te bezorgen met muziek.

'NOS Koningspaar in Griekenland', woensdag 2 november tussen 19.23 en 19.50 uur op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers