NPO 3LAB zoekt jouw beste korte documentaire plan

maandag 22 mei 2023

Heb jij het beste idee voor een documentaire? Dien dan nu jouw plan in! Het NPO 3LAB korte documentaire traject is een samenwerking tussen 3LAB, NPO-fonds en de omroepen om beginnende regisseurs de mogelijkheid te geven een korte documentaire te realiseren voor de online-kanalen van NPO 3/3LAB.

3LAB - het talent- en ontwikkelingstraject binnen NPO 3 - zoekt makers met plannen die aansluiten bij de belevingswereld van de jonge generatie. Makers met een eigen stem die duidelijk hun stempel weten te drukken op de productie. 3LAB en NPO-fonds voorzien in de financiering van de producties, de inhoudelijke begeleiding wordt door de deelnemende publieke omroepen verzorgd en de distributie verloopt via de online-kanalen van NPO 3/3LAB. De deelnemende omroepen voor deze editie zijn: KRO-NCRV, Omroep ZWART, BNNVARA en EO.


Er is in 2023 ruimte voor het realiseren van vier documentaires met een budget van maximaal €57.000 inclusief btw. per project.

Binnen dit traject zijn, onder andere, de volgende documentaires gerealiseerd: ‘Liever Kroes,’ ‘Mijn seks is stuk,’ ‘Hanky panky goodbye,’ ‘To bi or not to bi,’ ‘Stil Leven,’ ‘Het nieuwe flirten,’ ‘Het schooladvies.’

Vragen?
Is het niet helemaal duidelijk? Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar 3lab@npo.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers