NPO-fonds ondersteunt talentvolle documentairemakers tijdens IDFA Project Space NL 2023

dinsdag 25 april 2023

Het NPO-fonds financiert een traject voor talentvolle documentairemakers tijdens IDFA Project Space NL 2023. Dit initiatief biedt aanstormend documentaire-talent een unieke kans om hun projecten te ontwikkelen en te presenteren op een gerenommeerd internationaal platform.

IDFA Project Space NL, een belangrijk onderdeel van het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA), is bedoeld om documentairemakers met een sterke artistieke visie te ondersteunen bij het realiseren van hun filmplannen. Het traject omvat professionele begeleiding, workshops en masterclasses, en biedt de zes geselecteerde deelnemers een kans om hun projecten te pitchen aan producenten, publieke omroepen en een internationaal netwerk van professionals uit de filmindustrie.


Het NPO-fonds zet zich in voor de ontwikkeling en stimulering van creatief talent in Nederland en is verheugd om een bijdrage te kunnen leveren aan dit waardevolle initiatief. Met de financiële steun van het fonds krijgen zes getalenteerde documentairemakers de kans om hun verhalen te vertellen, hun vaardigheden te verfijnen en hun carrière verder uit te bouwen. In voorgaande jaren hebben deelnemers met succes een fondsaanvraag ingediend met het project dat zij tijdens dit traject hebben ontwikkeld.

Aanmeldingen voor IDFA Project Space NL 2023 zijn nu geopend en lopen tot 12 mei. Geïnteresseerde documentairemakers kunnen zich aanmelden via de officiële website van IDFA: https://www.idfa.nl/nl/

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers