NPO geschrokken over rapport grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

vrijdag 10 maart 2023

De Raad van Bestuur van de NPO is geschrokken van de uitkomsten van de inventarisatie van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport, die de NOS vandaag zelf bekend heeft gemaakt na een verslag van een extern vertrouwenspersoon. De NPO leeft mee met alle betrokkenen.

Bij de publieke omroep mag geen ruimte zijn voor grensoverschrijdend gedrag. De NPO hoopt dat de vandaag aangekondigde maatregelen van de NOS bijdragen aan een verbetering van een veilige werkomgeving bij NOS Sport.


De NPO stuurt vanuit haar wettelijke taak sterk aan op de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de aanpak van grensoverschrijdend gedrag en het daarbij behorende leiderschap binnen de publieke omroep, hoewel de NPO geen werkgeversverantwoordelijkheid voor de individuele omroepen draagt.

De onafhankelijke Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO), onder leiding van Martin van Rijn, heeft al in december 2022 kenbaar gemaakt, en vandaag nogmaals bevestigd, dat ook de situatie bij NOS Sport onderdeel is van haar onderzoek. De NPO heeft deze commissie in november 2022 ingesteld, op verzoek van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), om onderzoek te doen naar grensoverschrijdend gedrag en de onderliggende systemische oorzaken binnen de gehele publieke omroep. Dit onderzoek loopt en de verwachting is dat dit rond de zomer is afgerond.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hŁgelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers