NPO reageert op CvdM-rapport over toekomst omroepbestel

dinsdag 5 juli 2022

Het Commissariaat voor de Media heeft dinsdag een rapport gepresenteerd waarin het pleit voor een forse hervorming van het publieke omroepbestel. Dit is de reactie van de NPO op dat rapport.

Frederieke Leeflang, voorzitter Raad van Bestuur NPO: 'Dat er iets moet veranderen aan het publieke bestel, vinden wij ook. Het is nu niet beheersbaar. Staatssecretaris Uslu zal in navolging van het regeerakkoord binnenkort een onafhankelijke commissie instellen om te adviseren over de verantwoordingscriteria en toetredingscriteria.


We gaan nu eerst samen met de omroepen en andere betrokken partijen praten over hoe we het publieke bestel beheersbaar en duurzaam naar de toekomst krijgen, om daarna met een open mind de dialoog aan te gaan met de onafhankelijke commissie.

Vanzelfsprekend werken we samen met de omroepen ook nu al aan het toekomstbestendig maken van ons bestel. We benadrukken in dit kader het unieke karakter van ons bestel en het belang van externe pluriformiteit. We zijn het aan ons publiek verplicht om onze gezamenlijke publieke mediaopdracht ook in de toekomst optimaal te kunnen blijven realiseren.

De NPO is het met het Commissariaat voor de Media eens dat een publieke omroep essentieel is voor het functioneren van onze democratie. De maatschappelijke waarde van de publieke omroep is nog altijd onverminderd groot.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers