NPO vernieuwt vrijdag- en zaterdagavond

woensdag 29 mei 2024
Foto: AVROTROS - © Linda Stulic 2023

De publieke omroep vernieuwt de programmering op de late vrijdag- en zaterdagavond. Sven Kockelmann gaat op vrijdagavond 'De Politieke Vrijdag' (WNL) presenteren op NPO 2.

Tijs van den Brink (EO) is op zaterdagavond op NPO 2 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma.


Eerder werd al bekend dat Eva Jinek (AVROTROS) dit najaar op NPO 1 van maandag tot en met donderdag een nieuw praatprogramma presenteert in de vooravond. Op de vrijdagse vooravond presenteert Carrie ten Napel (Omroep MAX) een nieuwe talkshow op NPO 1. De talkshow 'Sophie & Jeroen' (BNNVARA) is vanaf september van maandag tot en met donderdag te zien op de late avond van NPO 1.

Sven Kockelmann presenteert 'De Politieke Vrijdag' dit najaar en in 2025 op NPO 2. Vanaf begin 2025 is ook het programma van Tijs van den Brink op de late zaterdagavond te zien op NPO 2. Voor dat zover is, is Van den Brink al op zondagochtend op NPO 1 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma.

Jojanneke Doorn, Directeur Video NPO: ''De Politieke Vrijdag' van Sven Kockelmann, met als vaste side-kick politiek verslaggever Thomas van Groningen, en het nieuwe programma van Tijs van den Brink op zaterdag zijn een mooie versterking van NPO 2 als zender voor verdiepende journalistiek. Beide programma’s sluiten op NPO 2 straks goed aan op 'Nieuwsuur' (NTR/NOS). Samen met de nieuwe programma’s van Eva Jinek, Sophie Hilbrand & Jeroen Pauw en Carrie ten Napel bieden we onze kijkers een breed en gevarieerd talkshowpakket.'

'Op de familiezender NPO 1 willen we op de late vrijdagavond iets lichtvoetiger het weekend in gaan. Met dit najaar onder meer de komische dramaserie 'Ten minste houdbaar tot' (AVROTROS), een serie rond Dolly Parton (van Ilse DeLange en Frank Evenblij, Omroep MAX), 'Waar doen ze het van?' (EO) en 'MAX PubQuiz'' aldus Doorn.

Persbericht NPO

DOSSIER: Najaar 2024: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers