Openhartig CBS-interview met prins Harry nu op discovery+

dinsdag 10 januari 2023
Foto: © Discovery Benelux 2022

In Nederland is vanaf vandaag het CBS-interview met prins Harry te zien op discovery+. Dit is het eerste interview dat Prins Harry op de Amerikaanse televisie gaf over zijn nieuwe memoires 'Spare', dat vanaf vandaag in zestien verschillende talen wereldwijd verkrijgbaar is.

De gerenommeerde Amerikaanse journalist Anderson Cooper legt het interview met prins Harry af. In het interview vertelt Harry meer over hun beslissing om afstand te doen van de royal family en waarom dit zo publiekelijk is gegaan.


'Elke keer dat ik dit onder de radar heb geprobeerd te houden, werden er dingen gelekt en zijn er geruchten over mij en mijn vrouw verspreid', vertelt Harry aan Cooper. 'Het familiemotto is: never complain, never explain, maar dat is maar een motto.'

'Maar nu wordt er wel veel geklaagd en uitgelegd... door de geruchten die uitlekken', zegt Cooper.

'Buckingham Palace initieert zelf een gesprek met de correspondent', legt Harry uit. 'En die correspondent krijgt de informatie voor een verhaal op een 'gouden presenteerblaadje aangeboden' en onderaan het verhaal staat er dan dat er enkel contact is opgenomen met Buckingham Palace voor commentaar. Maar eigenlijk is het héle commentaar van Buckingham Palace. Er werd ons de afgelopen zes jaar verteld: 'We kunnen geen verklaring afleggen om u te beschermen'... Maar dit gebeurde wel voor andere leden van de familie. Op een gegeven moment komt er dan een punt dat zwijgen meer verraad is.'

'Prince Harry Interview: 60 Minutes', vanaf nu te zien op discovery+ en op zondag 15 januari om 21.00 uur bij TLC.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers