Opvolger van 'Podium Witteman' is bekend

donderdag 11 augustus 2022
Foto: © NTR 2022

Vanaf 11 september zullen Dieuwertje Blok en Floris Kortie samen 'Podium Klassiek' presenteren, bijgestaan door huispianist Mike Boddé.

Nadat afgelopen mei bekend werd dat Paul Witteman ging stoppen met het populaire 'Podium Witteman' ontstond het nodige rumoer over de toekomst van het programma. Maar met deze nieuwe naam én een nieuw presentatieduo hebben liefhebbers van klassieke muziek in al haar vormen weer een platform.


Waar Floris Kortie en Mike Boddé vertrouwde gezichten zijn, is Dieuwertje Blok een onbekende naam op de vroege zondagavond. Maar ze is geen onbekende in de wereld van klassieke muziek: op NPO Radio 4 presenteert ze al jaren het programma 'NTR Podium'.

In 'Podium Klassiek' zal Dieuwertje onder andere in gesprek gaan met jong muzikaal talent, een onderdeel dat ook in deze nieuwe opzet weer een prominente plek krijgt.

Dieuwertje Blok: 'Ik zie er enorm naar uit om samen met Floris en Mike een mooi programma te maken. De combinatie van het presenteren van 'NTR Podium' en 'Podium Klassiek' is een droom die uitkomt. Ik houd van klassieke muziek in de breedste zin van het woord. Het Nederlandse muziekleven broeit en bloeit: jonge klassieke musici verleggen al jaren de grenzen van de muziek en ik ga graag met hen mee op die reis.'

Met 'Podium Klassiek' wordt de traditie van een wekelijks muzikaal feestje op de vroege zondagavond voorgezet, met live optredens van topmusici uit binnen- en buitenland. Het programma omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar sluit zich niet af voor andere genres die deze wereld nog groter en interessanter kunnen maken.

Floris Kortie ontvangt als gastheer een keur aan muzikale gasten: 'De laatste tijd werd ik van de markt tot aan het Concertgebouw aangeklampt door bezorgde kijkers: 'Jullie gaan toch wel door he?' Ik ben heel blij dat we vanaf september weer de rode loper gaan uitrollen voor al die begeesterde musici uit binnen- en buitenland. Op de vertrouwde zondag, in onze vertrouwde studio én versterkt met het enthousiasme en de betrokkenheid van Dieuwertje Blok.'

Mike Boddé verwondert zich als huispianist over allerhande muzikale onderwerpen: 'Goddank blijft zo’n beetje het enige programma ter wereld met elke week live klassiek en aanverwante muziek bestaan. Ik zou me geen raad weten zonder.'

'Podium Klassiek' wordt live uitgezonden vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam-West. Vanaf 11 september iedere zondag tussen 18.15 en 19.15 uur op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland én melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers