Ozcan Akyol presenteert nieuw seizoen 'Sterren op het Doek'

woensdag 27 september 2023
Foto: Omroep MAX - © Amy van Leiden 2023

Met voormalig profvoetballer Arjen Robben, actrice Johanna ter Steege en journalist Thomas Erdbrink is de gastenlijst voor het nieuwe seizoen van 'Sterren op het Doek' compleet. Eerder werd al bekendgemaakt dat onder anderen Olcay Gulsen, Tineke de Nooij en Typhoon zich laten vastleggen op het witte doek.

In 'Sterren op het Doek' worden zij geportretteerd door de beste kunstenaars van het land én geven zij zich over aan de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol.


Met de succesvolle NPO 2-serie 'Sterren op het Doek' creëert Özcan Akyol elk seizoen een zeer diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij leveren of hebben geleverd. In het programma worden zij in zeer uiteenlopende stijlen vereeuwigd door de beste portretkunstenaars én geïnterviewd door Eus. Hun levens en carrières vormen hierbij de rode draad.

Aflevering 1 – Arjen Robben
Arjen Robben is gestopt met voetballen, maar bij FC Groningen is hij nog altijd kind aan huis. In het stadion van zijn club ontmoet hij Özcan Akyol en de drie kunstenaars die hem portretteren voor 'Sterren op het Doek'. Arjen praat over zijn jeugd, zijn passie om altijd tot het uiterste te gaan en de belangrijke rol die zijn gezin speelt tijdens zijn rijke carrière als profvoetballer. In het Groninger Museum krijgt Arjen de portretten te zien. Welk doek neemt hij mee naar huis?

Gasten
Te gast in dit seizoen van 'Sterren op het Doek' zijn: Arjen Robben, Olcay Gulsen, Daan Schuurmans, Tineke de Nooij, Johanna ter Steege, Thomas Erdbrink, Typhoon en Miljuschka Witzenhausen.

Veiling
In elke aflevering van 'Sterren op het Doek' mag de bekende gast één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor een - door de BN'er gekozen - goed doel. Direct na de uitzendingen kan een bod worden uitgebracht via de veilingsite.

'Sterren op het Doek', vanaf 11 november elke zaterdag om 20.40 uur bij MAX op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers