'PatsBoemKledder!': het nieuwe kleuterprogramma over techniek

zondag 4 september 2022
Foto: © NTR 2022

'PatsBoemKledder!' is een kleuterprogramma over techniek vanuit 'Het Museum van Gewone Dingen'. In dit vrolijke poppenprogramma spelen meerdere kandidaten een memoryspel.

Als zij het spel verliezen, zorgen de monsters Pats! Boem! en Kledder! voor spectaculaire effecten als ontploffingen, klodders vogelpoep en vallende gewichten. Maar als een kandidaat het spel wint, wordt er op een van de schilderijen in de museumzaal naar aanleiding van de memoryplaatjes een film vertoond over het productieproces van een heel gewoon ding. Al die productieprocessen laten kleuters beseffen dat de gewone dingen in hun omgeving ooit een keer zijn gemaakt. De onderwerpen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld: hagelslag, baksteen, kunstgras, glijbaan, matras en hijskraan.


Het kleuterprogramma is ook op school goed te gebruiken in het kader van de lessen techniek. Bovendien is er daarnaast vanaf 12 september op schooltv.nl een speciaal ontwikkelde interactive beschikbaar. Daarmee kunnen leerlingen in de klas zelf het 'PatsBoemKledder!'-spel spelen.

De kandidaten
Kandidaten die in 'Het Museum van Gewone Dingen' langskomen om het spel te spelen, zijn o.a. Astrid Obelisk, Ukkie Luck, Donald Eend, Truus Flater, Olivier B. Rommel en Rob de Sjouwer. Met stemmen van Paul Groot, Alexander de Bruijn, Hymke de Vries en anderen.

Het programma is bedacht en gemaakt door de redactie van de 'Boterhamshow' en 'Het Sinterklaasjournaal'.

‘PatsBoemKledder!’, vanaf maandag 5 september om 7.40 uur bij Zapp op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers