Populaire serie 'Gooische Vrouwen' keert terug en 'echt iedereen doet weer mee'

dinsdag 21 november 2023
Foto: © Independent Films 2023

In samenwerking met Videoland wordt er gewerkt aan een nieuw seizoen van de hitserie 'Gooische Vrouwen', naar een idee van Linda de Mol en geregisseerd door Will Koopman.

Na het enorme succes van de tv-serie en twee record-brekende bioscoopfilms schitteren de vier populaire vriendinnen uit Het Gooi eind 2024 weer op het kleine scherm.


Linda de Mol kan niet wachten. In reactie op het mooie nieuws vertelt ze aan Linda.nl: 'Ik verheug me er enorm op om met Susan, Tjitske, Lies en Will, die ook in het echte leven ware vriendinnen bleken te zijn, volgend jaar te gaan draaien', aldus Linda.

'Sinds een aantal maanden ben ik druk bezig ben om samen met Frank Houtappels en dramaturg Lex Passchier nieuwe afleveringen te schrijven voor 'Gooische Vrouwen'', vertelt Linda enthousiast. 'Will Koopman zal opnieuw de regie voor haar rekening nemen en echt iedereen doet weer mee. Alle vier de Gooische Vrouwen, Martin Morero, tante Cor, Dokter Rossi, Yari…'

Geïnspireerd door 'Sex and the City'
Linda de Mol legt op Linda.nl uit dat het vervolg van 'Sex and the City', 'And Just Like That' een inspiratiebron was. 'Toen realiseerde ik me hoe ik het gemist had. De ongedwongen lol, de vriendschap, het verzamelen van Gooische verhalen, het huilen van het lachen op de set, de geweldige acteurs en hoe leuk het was dat kijkers er zo van genoten. De karakters zijn nog steeds een begrip, ook bij een jongere generatie.'

Ook regisseur Will Koopman heeft er zin in, in een reactie aan het ANP laat ze weten: 'Het is fantastisch dat we allemaal weer bij elkaar komen. Ik verheug mij er enorm op. We zijn nu bezig met de scripts. Het oude gevoel komt weer helemaal terug.'

'Gooische Vrouwen' gaat over vier vriendinnen uit Het Gooi, gespeeld door Linda de Mol (Cheryl), Tjitske Reidinga (Claire), Susan Visser (Anouk), Annet Malherbe (Willemijn) en Lies Visschedijk (Roelien). De succesvolle serie was van 2005 tot en met 2009 op televisie.

Persbericht Talpa Network
https://www.sbs6.nl
Meer artikels over SBS6

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers