PowNed volgt helden van de weg in 'Geluk Bij Een Ongeluk'

dinsdag 30 augustus 2022
Foto: © PowNed 2022

Op de Nederlandse wegen zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150.000 keer uitrukken. Met een aanrijtijd van enkele minuten staan deze bergers dag en nacht klaar voor ongelukken en pechgevallen, maar ook voor inbeslagnames door deurwaarders.

In de zesdelige serie 'Geluk Bij Een Ongeluk' volgen we deze helden van de weg. Hun motto: service is een levensstijl! En voor de rest zoek je het maar uit…


Hoe krijgen bergers bestuurders veilig van de weg? Wat moet je als automobilist doen bij pech of botsingen? In de zesdelige serie 'Geluk Bij Een Ongeluk' leren we de leukste autobergers van Nederland kennen en krijgen we een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van deze helden van de weg.


Zo maken we o.a. kennis met berger Henk (40), die aan het hoofd staat van zijn familiebedrijf in Schiedam. Deze onvermoeibare aanpakker heeft het hart op de tong en leeft voor zijn werk. In de eerste aflevering zien we hoe hij zich ontfermt over een geschrokken gezin op de vluchtstrook nadat hun vouwwagen van de trekhaak is gegleden en tegen de vangrail is geknald. Samen met zijn collega Hilco (32) ligt hij in de clinch met een eigenwijze beheerder van een parkeergarage.

De 32-jarige Remke is een vreemde eend in de mannelijke bergingswereld, maar deze voormalige top-rugbyer is ruiger dan de meeste van haar collega’s en staat haar mannetje. Al in de eerste aflevering zien we dat deze stoere dame nergens voor terugdeinst. Met haar doortastende optreden weet ze de gevolgen van een ongeval op de snelweg binnen no time glad te strijken en een verkeersinfarct te voorkomen.

Ook volgen we de gortdroge Ludolph (32), die inzetbaar is voor alle voorkomende bergingswerkzaamheden. Van het verwijderen van foutgeparkeerde auto’s tot uitrukken voor een auto die zonder brandstof in een tunnel staat. Andermans ellende is zijn vreugd. In de Zaanstreek rijden we o.a. mee met de kersverse berger Peter (47). Na 17 jaar een coffeeshop te hebben gerund, heeft hij nu zijn hart verpand aan de wereld van slepen en sleuren.

'Geluk Bij Een Ongeluk' wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf woensdag 31 augustus om 21.20 uur wekelijks bij PowNed op NPO 3 te zien. Ook wordt de serie bingeable aangeboden op NPO Start Plus. De serie bestaat uit zes afleveringen van elk 40 minuten.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers