PowNed volgt knikkerkoning Jelle Bakker op weg naar wereldfaam

woensdag 30 augustus 2023

In de 3Doc 'Jelle: wereldberoemd met knikkers' volgen we het leven van Jelle Bakker, de autistische YouTube-sensatie met zijn indrukwekkende knikkerbanen. Na Amerikaanse tv-aandacht explodeert zijn kanaal.

Als vervolgens John de Mol aan de lijn hangt, lijken meerdere dromen uit te komen. Maar is de kwetsbare Jelle bestand tegen de keerzijde van zijn onverwachte wereldfaam?


Met zijn onuitputtelijke passie en vastberadenheid om knikkerbanen te creëren, betoverde Jelle Bakker tijdelijk de wereld. In Jelle: wereldberoemd met knikkers zijn we van dichtbij getuige van zijn bewogen reis naar bekendheid. Een periode waarin zijn YouTube-kanaal de wereld overgaat na een lovende bespreking in een Amerikaans tv-programma. Een keerpunt komt wanneer hij wordt uitgenodigd als gast bij BEAU, waar hij openlijk zijn droom deelt van een eigen knikkermuseum.

Als de invloedrijke John de Mol persoonlijk contact opneemt, lijken meerdere dromen tegelijkertijd werkelijkheid te worden. Toch zien we Jelle, kwetsbaar maar uitzonderlijk getalenteerd, worstelen om al deze uitdagingen het hoofd te bieden. Naarmate het tv-programma in samenwerking met De Mol echter niet zonder strubbelingen verloopt en zijn volgersaantallen afnemen, ervaart Jelle ook de keerzijde van zijn roem. Kan hij deze obstakels overwinnen?

De 3Doc 'Jelle: wereldberoemd met knikkers' wordt geproduceerd door Fish to Fish en is donderdag 31 augustus om 21.27 uur te zien bij PowNed op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers