Raad van Bestuur NPO bestaat vanaf 1 januari uit twee leden

vrijdag 30 december 2022

De Raad van Bestuur van de NPO kent vanaf 1 januari 2023 twee leden. Daartoe heeft de Raad van Toezicht van de NPO besloten. Na het vertrek van voormalig bestuurslid Martijn van Dam wordt zijn positie niet opgevuld; Frederieke Leeflang en Paul Doop gaan met zijn tweeŽn verder als Raad van Bestuur.

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur zijn vanaf 1 november 2022 al verdeeld over de twee bestuursleden. De Raad van Toezicht heeft geconcludeerd dat het effectiever en slagvaardiger is om de samenstelling van de Raad van Bestuur terug te brengen tot twee leden. Het besluit om als tweehoofdig bestuur verder te gaan, is na een positief advies van de OR van NPO genomen. Uitgangspunt blijft een collegiaal bestuur waarbij Frederieke Leeflang de rol van voorzitter vervult.


Hierbij het overzicht van de verdeling van de bestuurlijke verantwoordelijkheden: 

Frederieke Leeflang
Audio, Video, NPO Start en Plus, Online, Strategie, Marketing, Communicatie en Publieksonderzoek. Daarnaast externe relaties en EBU.

Paul Doop
Distributie, Technologie en Operations, Financiën, HR en Juridische Zaken. Daarnaast Diversiteit & Inclusie, Regio, STER en COR/OR.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze MoldaviŽ verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers