Raad van Toezicht van Omroep WNL reageert op commotie, maar Bert Huisjes blijft buiten schot

donderdag 29 februari 2024

Loek Hermans, de voorzitter van de Raad van Toezicht bij Omroep WNL heeft vandaag in een statement gereageerd op de ontstane commotie rondom de angstcultuur die zou heersen op de werkvloer van de omroep. Maar opvallend is dat Bert Huisjes niet genoemd wordt en dat lijkt erop te wijzen dat hij binnen de directie nog steeds voldoende steun vindt.

'Naar aanleiding van de reacties op onze verklaring van 28 februari heb ik vandaag met de medewerkers van WNL gesproken en heb klip en klaar gezegd dat gedrag waar over geschreven wordt, onacceptabel is.


Onze verklaring van de RvT gisteren en uitspraken van RvT-leden in de krant, hebben de indruk gewekt dat we dat anders zien. Daar baal ik ontzettend van en daarom zeg ik nu heel duidelijk: in onze organisatie moet iedereen zich veilig voelen. Gedrag dat daar iets aan af doet, is niet acceptabel. Hard werken is niet erg, soms gebeurt dat ook onder druk. Maar dat is nooit een excuus voor verkeerd gedrag. We blijven altijd normaal en fatsoenlijk doen tegen elkaar. Die norm stel ik.

In 2024 is een succesvolle organisatie meer dan een organisatie die scoort op kijkcijfers en kwantitatieve resultaten. Zo definieerden we succes misschien een aantal jaar geleden. Maar tijden veranderen, schrijden voort. We gaan vooruit. Een succesvolle organisatie in deze tijd is een organisatie waar natuurlijk geleverd wordt en ook eentje waar mensen zich veilig voelen en er voor iedereen de ruimte is het beste uit jezelf te halen. Dat geldt voor het bestuur, hoofdredactie, medewerkers en ook voor ons als Raad van Toezicht.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers