Reizen Waes' doorkruist in nieuw seizoen exotisch Nederland

zaterdag 16 oktober 2021
Foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2017

Avonturier Tom Waes trekt in een nieuw seizoen van 'Reizen Waes' per auto, botsauto, powerboat, skūtsje, parachute en te voet door het meest exotische land van Europa: Nederland. Op zoek naar mooie plekken, intrigerende figuren en bijzondere verhalen, onder meer over nutteloze uitvindingen, illegale kaas, Molukse papeda en een echte BN-safari.

Na 'Reizen Waes Vlaanderen' blijft Tom Waes nog even dicht bij huis. Zes afleveringen lang doorkruist hij ons land in zijn eigen unieke stijl.


Aflevering 1
In de eerste aflevering reist Tom Waes van Zeeland, door Noord-Brabant om te eindigen in Limburg. Hij bewondert de trots van Zeeland op zijn eigen manier, want hij trekt de Oosterscheldekering in. En hij gaat op de koffie bij de 94-jarige Betsie. Zij maakte de watersnoodramp in 1953 mee en duikt met Tom het verleden in. In Noord-Brabant gaat Tom met de drugspolitie op pad, hij overnacht op een unieke plek in het Biesboschpark en hij leert Emile kennen, uitvinder van nutteloze uitvindingen. Tom eindigt zijn reis in het Limburgse dorpje Simpelveld. Daar huist de International Butler Academy. Is er een butler aan Tom verloren gegaan?

'Reizen Waes: Nederland', vanaf zondag 17 oktober om 20.50 uur bij de VPRO op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers