Renate Eringa interim directeur NOS

woensdag 22 mei 2024

De raad van toezicht van de NOS heeft Renate Eringa benoemd tot interim algemeen directeur. Ze start op 1 juni. Ondertussen loopt de procedure voor een nieuwe algemeen directeur.

Naast de dagelijkse bestuurlijke leiding en besluitvorming zal de aandacht van Eringa gericht zijn op de al ingezette cultuurtransitie bij de NOS.


Eringa is een ervaren en allround interim bestuurder met kennis van de publieke omroep door haar ervaring als voorzitter van het College van Commissarissen bij het Commissariaat voor de Media, waarbij zij ook de dagelijkse leiding had. Daarnaast heeft zij veel ervaring in diverse interim bestuurlijke rollen bij profit en non-profit organisaties, waaronder in cultuur en onderwijs.

De raad van toezicht van de NOS is ingenomen met haar komst: 'We zijn verheugd dat Renate de komende maanden samen met Geert Hofman de directie van de NOS gaat vormen. We hebben haar leren kennen als een inspirerend en verbindend persoon en zijn ervan overtuigd dat haar inhoudelijke expertise zal bijdragen aan de invulling van de behoeften die de NOS momenteel heeft. In en buiten Hilversum zal ze de belangen van de NOS weten te behartigen. Haar ervaring en haar kennis van de publieke omroep zorgen ervoor dat ze zich snel kan inwerken en van toegevoegde waarde zal zijn in de overbruggingsperiode totdat een nieuwe algemeen directeur start.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Code van Coppens

Er ontstaat een epische strijd tussen België en Nederland. Dennis Weening en Leo Alkemade nemen het op tegen het bekende Vlaamse duo, presentator Kürt Rogiers en actrice Sandrine André. Beide duo's vertrekken op een magische trip down memory lane. Ze worden terug gekatapulteerd naar hun jeugd en staan aan de grond genageld, wanneer ze plots in hun eigen tienerkamer terechtkomen. Lukt het ze de uitgang te vinden, ondanks langs alle emotie en nostalgie te moeten of blijven ze hangen in het verleden? En vooral: wie wint deze strijd der Lage Landen?

'Code van Coppens', om 21.00 uur op SBS6.

Dossiers