Roosmarijn Knol nieuwe weervrouw NOS

vrijdag 21 juli 2023

Roosmarijn Knol wordt de nieuwe weervrouw van de NOS. Zij is de opvolger van Gerrit Hiemstra, die in mei zijn vertrek aankondigde.

Knol is afgestudeerd in de richting Meteorologie en Luchtkwaliteit aan de Universiteit van Wageningen. Ze begint op 1 september met interne opleidingen; in het laatste kwartaal van dit jaar maakt ze haar debuut op de nationale tv en radio.


Nog tijdens haar studie werd Knol (25) assistent-meteoroloog bij Weeronline, waar ze voor het eerst theoretische kennis over het weer en het klimaat leerde omzetten naar een concrete weersverwachting. Na haar afstuderen kwam ze in dienst bij Weerplaza. Daar presenteert ze nu het weer voor onder andere Omroep Gelderland en Omroep Brabant. Ook maakt ze uitlegvideo’s over weersverschijnselen op YouTube.

Knol: 'In Nederland zijn het weer en het klimaat geregeld onderwerp van gesprek – op het werk, met familie, met onbekenden… De weerpresentator levert daar een belangrijke bijdrage aan en ik kijk ernaar uit om over dit onderwerp contact te hebben met de kijker en de luisteraar.'

Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann over de aanstelling van Knol: 'De vakkennis heeft ze en bij de screentest was meteen duidelijk: met de komst van Roosmarijn zijn we een enthousiast meteoroloog en presentatietalent rijker.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers