Roshan Tewarie benoemd tot genremanager Fictie bij NPO

maandag 14 november 2022

Roshan Tewarie (1983) wordt per 1 januari 2023 genremanager Fictie bij NPO. Hij volgt Hans Schwarz op, die deze functie sinds maart dit jaar ad interim vervult.

Frans Klein, directeur Video NPO: 'Met de komst van Roshan is ons team van genremanagers compleet. Roshan vertegenwoordigt een nieuwe generatie makers en ik ben verheugd dat we zijn uitgebreide ervaring, expertise en frisse blik op het genre toe kunnen voegen aan het team.'


'De kijker consumeert al jaren op een andere manier content dan dat ze tien jaar geleden deden', aldus Tewarie. 'Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd geprobeerd om te denken vanuit een inhoudelijk perspectief en niet enkel in linear, digitaal of on demand. Ik ben niet het type dat hard van de daken roept dat we 'het helemaal anders gaan doen'. Maar ik proef vanuit de NPO een drang om te vernieuwen en ik ben blij dat ik de kans krijg om verder te bouwen op het fundament dat er nu al ligt: een kwalitatief goed aanbod aan fictie. De nieuwe generatie makers is bijzonder getalenteerd en creëert een nieuwe smaak op het palet dat de NPO op dit moment aanbiedt. Ik ben ontzettend enthousiast om te zien wat de komende jaren gemaakt gaat worden.'

Roshan Tewarie was het afgelopen jaar hoofdredacteur voor Paramount. Daarvoor werkte hij als Brand- & Contentmanager inhoudelijk aan formats voor Talpa Network en RTL/Videoland. Voor de publieke omroep maakte hij in 2021 'De Kalvijn Show' voor BNNVARA. Ook was hij bij BNNVARA negen jaar lang als programmamaker betrokken bij meerdere programma's en was hij hoofdredacteur voor onder meer 'Club Hub' en '101.TV'.

In totaal telt NPO zes genremanagers. Naast Tewarie zijn dit Stephan Alspeer (Cultuur en Amusement), Caro van der Heide (Documentaire en Human Interest), Gijs van Beuzekom (Journalistiek en Sport), Annemiek Spronk (Kennis & Educatie en Levensbeschouwing) en Robert Fortuijn (Kinderen). Meer informatie over de genres is hier te vinden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers