'RTL Boulevard'-presentatoren en zangeres Do in actie voor Cordaid

woensdag 20 oktober 2021
Foto: RTL 4 - © RTL 2021

In de week van 1 november voert 'RTL Boulevard', net als eerdere jaren, actie voor hulporganisatie Cordaid. Naast het behandelen van de dagelijkse actualiteiten staat in deze week het thema centraal: Help 15.000 kinderen naar hun eerste verjaardag.

De 'RTL Boulevard' presentatoren steunen de actie en zangeres Do ging op reis voor reportages in het buitenland en bezocht Nederlandse bekende moeders. Kijkers kunnen helpen door KAARSJE te sms’en naar 4004 voor een eenmalige donatie.


Wereldwijd sterven iedere dag meer dan 10.000 kinderen al voor hun eerste verjaardag. Terwijl dit in veel gevallen voorkomen had kunnen worden met eenvoudige medische zorg: een veilige geboorte, groeimonitoring, vaccinaties en goede voorlichting. Daarom voeren Cordaid en 'RTL Boulevard' campagne voor goede basisgezondheidszorg voor kinderen in de meest arme gebieden ter wereld.

Speciaal voor de actie ging zangeres Do naar Oeganda om met eigen ogen te zien hoe Cordaid daar hulp biedt. Daarnaast ging ze in Nederland op bezoek bij vier bekende moeders om te praten over het belang van goede zorg in het eerste levensjaar van een kind. 

Do: 'In Nederland vinden we het vaak vrij vanzelfsprekend: een goede basisgezondheidszorg voor onze kinderen. En niet voor niets, want het eerste levensjaar van een kind is cruciaal om gezond op te groeien. Maar die basiszorg voor kinderen is lang niet in ieder land vanzelfsprekend. Voor 20 euro geef je een kind een de gezonde start en vergroot je de kans zijn eerste levensjaar te halen: met een veilige geboorte, groeimonitoring en basisvaccinaties. Want je gunt toch elke baby een gezonde start!'

Samenwerking 'RTL Boulevard' & Cordaid
Voor het zevende jaar komt 'RTL Boulevard' in actie voor Cordaid. De laatste keer, begin 2021, leverde de actie tijdens de Lichtpuntjes campagne ruim 25.000 donaties op.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers