RTL Nederland ondertekent Charter Diversiteit in Bedrijf

woensdag 10 november 2021

Op dinsdag 9 november 2021 ondertekende CEO Sven Sauvé namens RTL Nederland (RTL) het Charter Diversiteit in Bedrijf. Hiermee maakt het bedrijf een volgende stap in zijn Diversity, Equity & Inclusion strategie.

De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een strategie uitgerold die is gericht op de doorontwikkeling van RTL als inclusief en representatief mediabedrijf. Met diverse lokale verhalen gericht op de Nederlandse samenleving en rolmodellen waarin iedereen in Nederland zich kan herkennen.


Sven Sauvé licht toe: 'Als mediabedrijf zijn we een spiegel van een samenleving en dragen we via programma’s bij aan beeldvorming. Dat is een taak die we heel serieus nemen. We volgen aandachtig de maatschappelijke discussies, trends en ontwikkelingen in de samenleving. Die vertalen we door in onze programma’s, waarbij we ruimte geven aan verschillende standpunten, perspectieven en meningen. Om dit goed te blijven doen, is een inclusieve cultuur en divers samengesteld medewerkersbestand een voorwaarde. Met het ondertekenen van het Charter, benadrukken we in- en extern dat het onderwerp niet alleen hoog op de agenda staat, maar dat we actief werken aan de transformatie van RTL tot een nog inclusievere en representatieve organisatie.'

Sauvé vervolgt: 'Naast onze eigen plannen, zoeken we veelvuldig contact met andere (media)bedrijven om kennis te delen en bij te leren. Essentieel als je dit onderwerp serieus neemt, maar bovenal omdat we vinden dat de media-industrie gezamenlijk moet optrekken om de branche te transformeren. Het Charter biedt ons extra kennis en een vergroting van ons netwerk. Door dit nu te ondertekenen, versterken we ons commitment aan deze goede en bovenal noodzakelijke ontwikkeling.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers