RTL Nederland presenteert toekomstplannen en ambities

woensdag 27 september 2023
Foto: © RTL 2023

RTL presenteerde haar ambities en toekomstplannen op het gebied van lineaire televisie en grensverleggende streaming tijdens haar eigen RTL Content Event in het Amsterdamse Bos.

Samen met ruim 300 genodigden nam het bedrijf een duik in de dynamische wereld van RTL: een wereld waarin verandering de enige constante is. Daarnaast maakte het bedrijf een groot aantal nieuwe programma’s bekend voor zowel  de RTL zenders als Videoland – het nummer één lokale streamingplatform van Nederland.


Chief Executive Officer Sven Sauvé: 'In een constant veranderend internationaal speelveld wil ik met RTL en Videoland een sterk lokaal geluid zijn: voor de Nederlandse consument, voor onze makers, onze journalisten, onze adverteerders, onze partners en onze talenten, zowel voor als achter de schermen. We rammelen al 34 jaar aan de status quo. En daar stoppen we niet mee. De combinatie van de beste talenten, gezond ondernemerschap, een flinke portie lef en ongekende creativiteit, garandeert onze toekomst.'

Directeur Content Peter van der Vorst: 'P.T. Barnum, de beroemde Amerikaanse circusdirecteur, zei ooit: ‘De meest nobele kunst, is de kunst om anderen blij te maken.’ Met onze programma’s raken wij onze kijkers in hoofd en hart. We laten ze genieten, weg zwijmelen, lachen, huilen van ontroering en brengen ze op het puntje van hun stoel van de spanning. Even ontsnappen aan de soms harde werkelijkheid.'

'Elk jaar brengen we op onze platformen zo’n 130 verschillende puur Nederlandse titels en zo’n 25 tot 30 procent van dat aanbod is elk jaar volledig nieuw. We laten zien dat die strategie van investeren in vernieuwing en risico’s durven nemen, werkt. Onze lineaire zenders zijn in onze belangrijkste doelgroep gestegen naar een recordmarktaandeel van 34,7%. Hoger dan ooit in ons bestaan.'

Chief Marketing Officer, Ellen van den Berghe: 'Gewoon beginnen en altijd groot denken. Met lef, ondernemerschap en onze vinger aan de pols van Nederland. Onze strategie is niet veranderd sinds RTL in 2013 met Videoland startte. Inmiddels zitten we op bijna 1,3 miljoen betalende abonnees en 3,2 miljoen maandelijkse gebruikers. Dat maakt ons de grootste lokale streamingdienst.'

'Wij onderscheiden ons met een groot en breed lokaal streaming aanbod van Videoland Originals tot RTL-programmering. Programma’s die resoneren bij onze kijkers. We investeren letterlijk alles in de Nederlandse consument. Zij zijn onze enige prioriteit. Nu we als streaming platform volwassen worden, bereiken we een miljoenenpubliek met origineel kwalitatief drama, realityseries, documentaires, live sportwedstrijden en concerten, kinderseries en true crime. Verhalen waar Nederland niet over uitgepraat raakt.'

Trots op nieuwe en eigen content
RTL heeft een sterke eigen Creative Unit die samen met externe producenten nieuwe formats ontwikkelt, bijvoorbeeld 'De Verraders' (bekroond met de Rose d’Or 2022) en succesvolle zomertitels als 'Ik Weet Er Alles Van' en natuurlijk 'B&B Vol Liefde'. Inclusief uitgesteld kijken en streams op Videoland zagen dagelijks ruim twee miljoen mensen de ontluikende liefde tussen Debbie & Paul en Joy & Daní ontstaan. Als kers op de taart werd het programma beloond met de nominatie voor de Gouden Televizier-Ring 2023. Dit jaar nog kunnen kijkers zich verheugen op 'Winter Vol Liefde' van de makers van 'B&B Vol Liefde'.

Midden in de maatschappij, dat is wat RTL met haar content op alle verschillende platformen wil zijn. Op streamingplatform Videoland komt dit terug in het breedte-aanbod. Vandaag kondigde RTL de gloednieuwe Videoland Original documentaire 'De Biecht Van Joran' aan. John van den Heuvel onderzoekt het waarheidsgehalte van een uniek dagboek van Joran van der Sloot. De verslaggever kreeg het dagboek twee jaar geleden in handen en sprak er in de gevangenis in Peru en Alabama uitgebreid over met Joran van der Sloot maar ook met vele andere betrokkenen. Wat is waar van Jorans biecht over de moorden op Natalee Holloway en Stephany Flores en zijn drugshandel vanuit de beruchtste gevangenis ter wereld? Wordt 's lands meest besproken vrouwenmoordenaar in de VS berecht of sluit hij een deal met justitie? Dat en veel meer in de vierdelige serie die dit najaar is te zien op Videoland.

In de nieuwe Videoland Original documentaire 'Caroline' - over misschien wel de meest besproken persoon van de Haagse politiek van het afgelopen jaar - leren we de politica, maar ook Caroline van der Plas áchter de politica kennen. Journalist en verslaggever Jaïr Ferwerda volgt haar en haar politieke partij BBB tijdens ‘de spannendste verkiezingen ooit’, exclusief voor Videoland. De opnames voor deze documentaireserie zijn direct gestart na de val van Kabinet Rutte 4.

Spraakmakende reality & groot familie-entertainment
Bij RTL 5 staan echte verhalen centraal. In ‘De Augurkenkoning’ volgen we de markante Oos Kesbeke. Hij heeft het maken van augurken tot waar ambacht verheven en staat aan het roer van het gelijknamige, gigantische tafelzuurimperium.

Bij RTL 4 loopt Ewout Genemans na Arnhem, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven nu in ‘Bureau Rotterdam’ een jaar lang mee met de agenten van de politie in Rotterdam. Hij volgt zes koppels die hulpdiensten draaien, dag en nacht. Zo maakt Ewout van alles met ze mee. Ewout leeft in allerlei heftige situaties mee met de agenten en leert zo de mens achter het uniform kennen.

Dit najaar is er wederom groot familie-entertainment bij RTL 4 met nieuwe seizoenen van 'The Masked Singer', 'Holland's Got Talent' en de nieuwe programma’s 'The Jump' en 'Stars On Stage'.

Kwalitatief drama bij Videoland
Videoland blijft investeren in lokaal drama en kan ook op dit gebied veel nieuws aankondigen. Zo keert de succesvolle crime-serie ‘Sleepers’ terug met een tweede seizoen. Ook de hitserie ‘Mocro Maffia’ krijgt een zesde, laatste seizoen inclusief de prequel film: ‘Mocro Maffia: Taxi’.

Vanaf 14 november is het eerder aangekondigde ‘Een Moord Kost Meer Levens’ te streamen bij Videoland. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, verteld door de ogen van Paul Spruit, geresearched en geschreven door Peter R. de Vries. Hij publiceerde het boek oorspronkelijk in 1994 en doopte het tot ‘zijn beste boek’. De serie werpt een blik op de belevingswereld van moordenaar Paul: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in je eigen hand?

Vandaag werd bekendgemaakt dat Krezip de featuring artist is voor de nieuwe, eerder aangekondigde dramaserie ‘Máxima’. Tijdens het RTL Content Event heeft de band een voorproefje gegeven van de titelsong ‘Tomorrow Starts Today’. Het nummer is speciaal geschreven voor deze serie. Naast de titelsong zullen in de verschillende afleveringen nog meer nieuwe Krezip songs te horen zijn. 'Het was heerlijk om in de huid van Máxima te kruipen en haar gevoelens en emoties te vertalen via onze muziek', aldus Krezip-zangeres Jacqueline Govaert.

Máxima is niet de enige bijzondere vrouw die een eigen serie krijgt bij Videoland. In de nieuwe vijfdelige Videoland Original dramaserie 'PATTY’ staat het leven van dé bekendste vrouw van de Nederlandse showbizz centraal: Patty Brard. De serie is een gedramatiseerde versie van het levensverhaal en de carrière van deze strijder. Regisseur Will Koopman over ‘PATTY’: 'Deze serie gaat over vallen en opstaan. Ik wil dit heel graag maken omdat deze vrouw echt een paar keer is gevallen, behoorlijk is gevallen, en ook altijd is weer opgekomen en zichzelf weer opnieuw heeft uitgevonden, en daar heb ik een enorme bewondering voor.'

Barry Atsma maakt voor Videoland de nieuwe dramaserie ‘Bennie’, een hartverwarmende serie voor het hele gezin en geïnspireerd op Barry’s broer Rimmert. De serie neemt ons mee in het leven van een bijzondere familie, met als centrale figuur de 18-jarige Bennie, die het syndroom van Down heeft. 'Bennie' is een dramaserie vol humor, maar schuwt de moeilijke onderwerpen niet en doorbreekt op een verfrissende manier het bestaande beeld van mensen met het syndroom van Down.

‘Sphinx’ is een Videoland Original thrillerserie, geregisseerd door Diederik van Rooijen. Op een vroege ochtend wordt de dertienjarige Minke Moorman onderweg naar school ontvoerd. Op dezelfde dag drie jaar later duikt ze uit het niets weer op, met een mysterieuze sphinx-tatoeage op haar rug. Wanneer Minke weer thuis is en moet re-integreren, zorgt dit voor problemen bij zowel Minke als de andere leden van het gezin. Minke is veranderd en zonder dat iemand het weet, wordt ze nog steeds vanuit de schaduwen gemanipuleerd door haar ontvoerder. Deze nieuwe spannende drama serie is in 2024 te streamen bij Videoland.

Ook de drama series ‘Eén Grote Familie’ van en met Chantal Janzen, de Videoland kerstfilm ‘Eerste Hulp Bij Kerst’ van Will Koopman zijn de komende maanden te streamen bij Videoland.

Persbericht RTL Nederland
https://rtl.nl
Meer artikels over RTL 4

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers