RTL Nieuws peilt het gevoel bij de feiten met 'RTL Nieuwspanel'

dinsdag 16 mei 2023

Op dinsdag 16 mei lanceert RTL Nieuws onder leiding van opiniepeiler en presentator Gijs Rademaker het 'RTL Nieuwspanel'. Wie regelmatig zijn, haar of diens mening over de staat van het land wil delen, kan zich vanaf nu aanmelden kan via rtlnieuws.nl/panel.

Gijs Rademaker: 'Ik ben enorm trots dat we het ‘RTL Nieuwspanel’ vandaag officieel lanceren. Als nieuwsorganisatie wordt het in deze tijden van maatschappelijke spanningen en toenemende polarisatie steeds belangrijker om ook actief informatie op te halen. Vaak komen vooral de uiterste meningen aan bod, maar de meeste mensen zijn niet zo fel. Wat mensen in het land vinden van actuele kwesties en in welke verhoudingen, dát gaan we toevoegen. De zwijgende meerderheid krijgt daarmee een stem in onze nieuwsprogramma’s en aan de talkshowtafels, waar het maatschappelijk debat op tal van vlakken dagelijks wordt gevoerd. Het ophalen van juist die meningen en ervaringen, maken onze verhalen nóg relevanter.'


Ilse Openneer, Hoofdredacteur RTL Nieuws: 'Bij RTL Nieuws is oog voor wat er speelt in het land onmisbaar. Met ’Het RTL Nieuwspanel’ hebben we als nieuwsorganisatie een belangrijke tool in handen om ons publiek onze bondgenoot te maken. Ik kan niet wachten om alle journalistieke vertalingen vanuit het panel terug te zien in onze nieuwsplatforms en talkshows.'

De werving van panelleden start vandaag. Iedereen is welkom als panellid. Zodra er genoeg deelnemers zijn, wordt begonnen met het uitzetten van onderzoeken die kunnen gaan over álles wat er speelt in Nederland. De publicaties van het ‘RTL Nieuwspanel’ zullen in ieder geval verschijnen in de verschillende bulletins van ‘RTL Nieuws’, ‘EditieNL’, op RTL Z en in de late-night RTL-talkshows.

Aanmelden voor het 'RTL Nieuwspanel' kan vanaf nu via rtlnieuws.nl/panel.


Lees ook:
Gijs Rademaker aan de slag bij RTL

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers