RTL reageert op resultaten onderzoek rond 'The Voice of Holland'

woensdag 29 maart 2023
Foto: RTL 4 - © RTL 2022

'Wij hebben de samenvatting van het Van Doorne-onderzoek vandaag voor het eerst gezien. Het is duidelijk dat er geen veilige werkomgeving was en dat er niet adequaat is gehandeld op meldingen. Dat vinden we verschrikkelijk', dat stelt RTL in een statement.

'Het is heel dapper dat deze vrouwen hun verhaal hebben gedaan. Die verhalen leggen onomstotelijk bloot waar de pijnpunten liggen. Over de uitkomsten moeten we met ITV een heel stevig gesprek voeren. Het afgelopen jaar heeft duidelijk gemaakt dat er een verandering binnen de media moet plaatsvinden.


Alle mediapartijen hebben daar afzonderlijk hun verantwoordelijkheid in. Daarnaast werken we binnen het Mediapact Respectvol Samenwerken nu ook samen om goede omgangsvormen de norm te maken, zodat mensen zich niet alleen veilig voelen, maar ook veilig zijn.'

'We krijgen ook de vraag waarom er, buiten Nienke Wijnhoven, geen contact is geweest met melders vanuit RTL. Allereerst is de identiteit van de melders bij ons niet bekend. Onze terughoudendheid had te maken met de lopende onderzoeken. Nu die zijn afgerond staan wij open voor een gesprek met de melders, als zij daar behoefte aan hebben.'


Lees ook:
Toekomst van 'The Voice of Holland' is hoogst onzeker
RTL reageert na uitzending van 'BOOS' over 'The Voice of Holland'
Partner Linda de Mol bekent overschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland' en stapt op
RTL schrapt 'The Voice of Holland' na aantijgingen seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik
Persbericht RTL Nederland
https://www.rtl.nl/
Meer artikels over RTL 4

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers