'Rundfunk' is terug met gloednieuw verhaal en personages

zaterdag 2 december 2023
Foto: KRO-NCRV - © NL FILM 2023

In de achtdelige komedieserie 'Rundfunk: Duco en Roy' worden de talentloze Duco en Roy gevolgd in het najagen van hun ultieme droom: beroemd worden.

Geen vervolg op 'Rundfunk', maar een fonkelnieuw verhaal met kersverse personages en een handjevol BN'ers, zoals Georgina Verbaan, Paul de Leeuw en Eva Jinek -die zichzelf spelen.


Na een televisieserie, een bioscoopfilm en twee uitverkochte theatertours komt 'Rundfunk'-duo Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde deze winter met 'Rundfunk: Duco en Roy'. Een komische, absurdistische parodie op de acteurswereld en de film- en entertainmentindustrie. Ook worden er verschillende maatschappelijk thema’s met humor en satire aangestipt, zoals huisjesmelkers, cancel culture, veiligheid op de werkvloer, grensoverschrijdend gedrag, consent en influencing.

In 'Rundfunk: Duco en Roy' willen de talentloze acteurs Duco en Roy maar één ding: doorbreken en eeuwige roem. Hun louche huisbaas heeft de huur weer eens opgekrikt, de kneuterige amateurvereniging waar ze acteren levert geld noch roem op en castingdirectors en toneelscholen nemen hen niet serieus. Hoog tijd om nóg harder aan de weg te timmeren. Ook al komen ze op alle fronten talent tekort, aan doorzettingsvermogen schort het niet. De lompe en onvoorspelbare keuzes die ze op weg naar succes maken brengt hen in de meest absurde, krankzinnige en hilarische situaties.

Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde vertolken de rollen van de hoofdpersonages Duco en Roy: 'Duco en Roy zijn wannabe acteurs. Hun enige kracht is doorzettingsvermogen. Ondanks alle tegenslagen en afwijzingen, proberen ze het te maken in ‘het wereldje’. We zijn heel blij dat we deze serie mogen doen, stiekem zijn we best wel bang dat wij diep van binnen ook een beetje Duco en Roy zijn.' In 'Rundfunk: Duco & Roy' spelen verder onder anderen Georgina Verbaan, Jim Bakkum, Paul de Leeuw, Ruben van der Meer en Eva Jinek mee, als zichzelf.

De regie van 'Rundfunk: Duco en Roy' is handen van Peter van de Witte in co-regie met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. De serie wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV.

'Rundfunk: Duco & Roy', vanaf zondag 3 december bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers