SBS6 begint het jaar opgeruimd met nieuw seizoen 'Je Huis Op Orde'

woensdag 9 november 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2021

Na een succesvol eerste seizoen, keren Viktor Brand en zijn dreamteam terug met een nieuwe reeks van 'Je Huis Op Orde'. In iedere aflevering ruimen zij het huis van een gezin grondig op.

Door de jaren heen en door allerlei verschillende omstandigheden hebben deze gezinnen ontzettend veel spullen verzameld. Achter deze enorme berg spullen, schuilt vaak een persoonlijk of emotioneel verhaal. Om overzicht en rust voor hen te creëren, worden alle spullen uit huis gehaald en uitgestald in een grote loods. Daar nemen de gezinnen afscheid van een groot deel van deze spullen, waarna het team de overgebleven spullen geordend en efficiënt terug in het huis plaatst.


In ons leven verzamelen we veel spullen. Soms is het moeilijk om hier afstand van te doen, zoals bijvoorbeeld voor Dick. Hij is jarenlang mantelzorger geweest voor zijn vrouw, maar heeft sinds haar overlijden niets meer veranderd in huis. Viktor Brand en zijn dreamteam van specialisten – Eefje Sedee, organizer, Florian Nelemans, ontwerper en meubelmaker, en Quirine Molhuysen, huishoudexpert – reizen in de eerste aflevering van 'Je Huis Op Orde' daarom af naar Houten. Samen met Dicks dochters worden alle spullen uitgezocht, zodat er ruimte in het huis ontstaat en de kleinkinderen eindelijk eens kunnen komen logeren.

Viktor Brand: 'In Heemstede komen we bij Esther en Jacob thuis. Een paar maanden eerder is er bij Esther borstkanker geconstateerd en tijdens de zware behandelingen is het voor het gezin vooral belangrijk om tijd met elkaar door te brengen, in een opgeruimd huis. Maar soms zorgt de rommel in huis ook voor spanningen binnen een gezin. Zo komen we bij een gezin waarvan de twee oudste kinderen al het huis uit zijn, maar het huis alsnog bezaaid ligt met speelgoed. Ronald, de man des huizes, werkt namelijk vanuit huis als gastouder, maar dit zorgt voor frictie tussen hem en zijn vrouw Manon. Doordat we alle spullen uitstallen in onze loods van 2000m2 krijgen de gezinnen weer overzicht. Samen kijken we wat er echt nodig is, wat verkocht of gedoneerd kan worden en wat naar recycling kan. En uiteraard krijgen de kijkers ook dit seizoen weer volop praktische tips van het dreamteam.'

'Je Huis Op Orde' is gebaseerd op het BBC-programma ‘Sort Your Life Out’ en wordt geproduceerd door IDTV.

'Je Huis Op Orde', vanaf woensdag 4 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers