Simon Zijlemans presenteert 'De RTL Sportquiz' live bij RTL 7

vrijdag 22 mei 2020

Na weken zonder sport is afgelopen weekend in Duitsland de bal weer gaan rollen. De afgelopen weken werd ook pas echt duidelijk hoe erg sport gemist kan worden. Dit is voor RTL 7 de aanleiding om in een allesomvattende live sportquiz (oud)-sporters, bekende Nederlanders en de kijkers thuis het vuur aan de schenen te leggen en middels verschillende vragen de sportkennis te testen en mooie herinneringen op te halen.

Dit alles komt samen in ‘De RTL Sportquiz’, die vanaf aanstaande zaterdag 23 mei wekelijks live om 19.00 uur te zien is bij RTL 7 en gepresenteerd wordt door Simon Zijlemans.

Vanaf zaterdag ontvangt Simon acht weken lang twee bekende Nederlanders of (oud)-sporters in de studio die het tegen elkaar opnemen. In verschillende rondes en een finale ronde komen alle facetten van de sportwereld langs: Van bijvoorbeeld vragen over de Olympische Spelen en sportfilms tot blunders en gedrag van sporters in hun privéleven. In totaal zijn er tien rubrieken waarvan er elke week verschillende worden gespeeld. Zo komen elke aflevering wisselende rubrieken, anekdotes en herinneringen voorbij en is geen week hetzelfde. De finaleronde is elke week wel hetzelfde. In deze ‘jaartallen-ronde’ wordt veel gevraagd van het sportgeheugen van de studiogasten en de kijkers. In de eerste aflevering nemen Peter Heerschop en Viggo Waas het tegen elkaar op.  
Meespelen

De gasten in de studio zijn niet de enige die hun sportkennis kunnen testen. Via www.dertlsportquiz.nl kun je als fan, kijker en sportliefhebber live meespelen met de quiz. Via deze weg kunnen kijkers en fans hun sportkennis testen en het opnemen tegen de (oud)-sporters en bekende Nederlanders.

‘De RTL Sportquiz’ vanaf zaterdag 23 mei wekelijks om 19.00 uur bij RTL 7.



Lees ook:
UEFA Europa League blijft bij RTL 7

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers