SimpelZodiak gaat exclusieve samenwerking aan met 'Hunted'-chef Marcel van de Ven

vrijdag 2 september 2022
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2021

Contentproducent SimpelZodiak, bekend van programma's als 'Expeditie Robinson', 'Temptation Island', 'Hunted', 'MasterChef', 'Special Forces', 'Ik Vertrek' en de crime programma's van Kees van der Spek, gaat per 1 september 2022 een exclusieve samenwerking aan met Marcel van de Ven.

De operationeel leider in het succesvolle programma 'Hunted' gaat zijn ideeën, netwerk en kennis over misdaad, opsporing en andere thema’s uit onder andere de topsportwereld inzetten om nieuwe formats voor SimpelZodiak te initiëren en samen met het creatieve team te ontwikkelen. Daarbij zal Marcel betrokken zijn bij de (pre-)productie van die programma’s en blijft hij uiteraard als expert te zien in 'Hunted', 'Hunted Vips' en 'Into the Wild'.


Justine Huffmeijer, Managing Director SimpelZodiak: 'Het is altijd fijn samenwerken met Marcel. Hij heeft een schat aan ervaring en expertise op het gebied van misdaad, die inhoudelijk van grote waarde is voor de ontwikkeling en productie van onze crime programma’s. Daarnaast heeft Marcel een groot netwerk in het bedrijfsleven en de topsportwereld, die ons nieuwe bijzondere verhalen gaan opleveren als aanvulling op ons huidige programmaportfolio.'

Marcel van de Ven: 'Ik kijk uit naar de intensievere samenwerking met SimpelZodiak. Ik werk al enige jaren samen met de makers van Hunted en de productiekwaliteit is altijd zeer hoog. Het lijkt mij geweldig dat de nieuwe formats, die wij op dit moment aan het ontwikkelen zijn en waarbij true crime en spelshow onder andere samenkomen, binnenkort voor het grote publiek te zien zijn.'

Marcel is ruim tien jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties (USO) van de landelijke eenheid waar hij wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercover operaties uitvoerde. Deze operaties maakten deel uit van onderzoeken in de strijd tegen zwaar georganiseerde criminaliteit en terreur. Daarna was Marcel leidinggevende van diverse specialistische rechercheafdelingen zoals het observatieteam, forensische opsporing en zedenzaken. Tevens was hij onderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen. Marcel heeft gewerkt aan diverse spraakmakende rechercheonderzoeken op het gebied van liquidaties en ontvoeringen, allen gerelateerd aan de zwaar georganiseerde misdaad. Momenteel leidt Marcel een trainingsbureau en een internationaal opererend recherche- en beveiligingsbureau.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers