Slimme innovaties in 'Klimaatweek: De Wereld van Morgen' met Hila, Nick en Karsu

dinsdag 1 november 2022

Kunstmatig intelligente sensoren die meten wat er moet gebeuren om een ruimte te verwarmen, beton dat zichzelf repareert met bacteriën, organen kweken op een chip, ziektes opsporen door aan je adem te ruiken en zo duurzaam mogelijke smaakvolle groenten kweken.

Deze en meer innovaties komen voorbij in het AVROTROS-programma 'Klimaatweek: De Wereld van Morgen'.


In 'De Wereld van Morgen' wordt de toekomst van onder meer wonen, eten en de gezondheidszorg onderzocht door Karsu Dönmetz, Nick Schilder en Hila Noorzai. In het programma laten zij ons interessante innovaties zien en wat deze in de praktijk kunnen betekenen.

De Nederlandse Innovatie Prijs 2022
In het programma wordt de Nederlandse Innovatie Prijs 2022 (NIP) uitgereikt. De bedrijven die dit jaar kans maken op de NIP zijn: Basilisk Self-Healing Concrete, Logiqs, MIMETAS, PHYSEE en The eNose Company. De Nederlandse Innovatie Monitor 2022 – van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de UvA –  selecteerde onder leiding van een vakjury de genomineerde bedrijven. Juryvoorzitter is Henk Volberda, Hoogleraar Strategie en Innovatie van de Universiteit van Amsterdam en Directeur Amsterdam Centre for Business Innovation.

De winnaar van de NIP 2022 wordt voor 60% bepaald door de vakjury en 40% door stemmers online. Stemmen kan vanaf 10 oktober 09.00 uur via deze site. Hier is alle uitleg te vinden over de deelnemende bedrijven en hun uitvindingen. Er kan tot 31 oktober 12.00 uur gestemd worden. In de video wordt duidelijk uitleg gegeven over de verschillende uitvindingen en wat deze kunnen betekenen voor Nederland.

'Klimaatweek: De Wereld van Morgen', woensdag 2 november om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers