Snelle woordquiz 'Lettrix' deze zomer op SBS6

zondag 2 juli 2023
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2023

De woorden raadsel en yogamat hebben allebei zeven letters, maar het tweede woord levert in Lettrix veel meer punten op dan het eerste - en dáár gaat het om in deze nieuwe woordquiz!

In elke aflevering spelen twee kandidaten in snelle rondes tegen elkaar. Ze maken woorden met gigantische drie meter hoge, virtuele letters die uit de studiovloer omhoog komen. Drie rondes lang proberen ze op verschillende manieren zo veel mogelijk woorden te maken. Alleen de kandidaat die na drie rondes de meeste punten heeft, speelt de finale! Wie komt er het best uit zijn woorden, wint een lekker geldbedrag en komt de volgende dag weer terug? 'Lettrix' is perfect meespeelbaar vanaf de bank en wordt afwisselend gepresenteerd door Patrick Martens en Dyantha Brooks.


In ronde 1 krijgen de kandidaten een letter aan het begin van het woord, in ronde 2 een letter aan het einde en in ronde 3 twee letters op willekeurige plekken. Puntjes geven aan hoe lang een woord moet zijn. Aan het eind van elke ronde is er een bonusronde, die extra punten kan opleveren. Wie van de twee kandidaten gaat naar de finale?

De finalist heeft zeventig seconden om zes woorden te maken: alleen de begin- en eindletter is gegeven. Het eerste finalewoord is een vijfletterwoord goed voor 50 euro, het laatste woord is een tienletterwoord. Lukt het ook om dit woord te maken, dan wint de finalist maar liefst 2500 euro en mag sowieso de volgende aflevering terugkomen.

In de eerste week laten enkele BN’ers zien hoe goed ze zijn met woorden. Zij spelen niet voor zichzelf, maar voor een goed doel naar keuze. Patty Brard start op maandag 3 juli tegen Gers Pardoel, en ook Hannelore Zwitserlood, Tanja Jess, Thomas Berge en Victor Abeln maken hun opwachting. De winnende BN’er op vrijdag speelt de maandag erop tegen een onbekende Nederlander - en dan begint het seizoen écht!

'Lettrix' is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

'Lettrix', vanaf maandag 3 juli elke werkdag om 18.00 uur op SBS6.

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers