Startdatum VPRO-klassieker 'Zomergasten' is bekend!

zondag 10 juli 2022

Janine Abbring presenteert een nieuw seizoen van 'VPRO Zomergasten'. Voor het zesde seizoen op rij interviewt zij gasten over hun ideale televisieavond. Het avondvullende live-programma is vanaf zondag 24 juli te zien op NPO 2.

'De 'Zomergasten' van dit jaar komen uit de literatuur, economie, psychiatrie, muziek en de media. Ze zijn eigenwijs en eigenzinnig en ook nog eens uitzonderlijk goed in hun vak. Ze staan allemaal op een bijzonder punt in hun leven of ze hebben een bijzondere weg afgelegd om op dat punt te komen. Ik ben superbenieuwd naar de films, documentaires en series die ze hebben gekozen om hun verhalen te vertellen', zegt Janine Abbring over de gasten van dit seizoen.


Over 'VPRO Zomergasten'
De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. De gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator leveren elk seizoen spraakmakende televisie op. 'VPRO Zomergasten' werd in 2014 bekroond met een ere Nipkowschijf.

In september 2021 werd Janine Abbring genomineerd voor de Sonja Barend Award voor haar interview in 'VPRO Zomergasten' met schrijver Alfred Birney. In 2017 won ze die prijs voor haar gesprek met burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

'VPRO Zomergasten' wordt live uitgezonden op zes zondagavonden, van 24 juli tot en met 28 augustus bij VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers