Succesvolle Belgische film 'Zillion' gaat vrijdag in première op Prime Video

donderdag 12 januari 2023
Foto: © BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video 2022

Vanaf morgen 13 januari is de razend populaire speelfilm 'ZILLION', geregisseerd door Robin Pront ('D'ARDENNEN'), exclusief te zien op Prime Video in Nederland. De must-see film vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal over de opkomst en ondergang van de legendarische Antwerpse discotheek Zillion, en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten.

Eind jaren ’90 kende iedereen in de Antwerpse uitgaansscene Frank Verstraeten. Van zonderlinge computernerd tot succesvolle IT-ondernemer en geobsedeerd door het nachtleven, weet Frank het te schoppen tot eigenaar van de futuristische mega discotheek Zillion; de bekendste, grootste en hipste club van de stad. Met pornokoning Dennis Black Magic als sidekick en een overdaad aan geld, vrouwen, drugs en dure auto’s is het leven van Frank net zo opwindend als zijn dansvloer. Zijn ongezonde bewijsdrang en ziekelijke achterdocht brengen hem echter in grote problemen.



In België zagen tot nu toe meer dan 600.000 bezoekers deze mindblowing film, en hij is daarmee één van de populairste Vlaamse films sinds tijden. ZILLION sleepte maar liefst 14 Ensor nominaties in de wacht.

Geschreven door: Kevin Meul en Robin Pront
Met in de hoofdrollen: Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers en Barbara Sarafian

'ZILLION' is gemaakt met ondersteuning van de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive en kwam tot stand met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering en het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

FBO produceerde de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films, in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution (KFD), Indie Sales, Streamz en Telenet.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Prime Video

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers