Talpa Network omarmt Alpe d'HuZes

dinsdag 23 mei 2023

Op donderdag 1 juni beklimmen duizenden Nederlanders in Frankrijk de beroemde bergtop Alpe d'Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Deze editie is vanaf 10.00 uur de hele dag live te volgen op SBS6 en KIJK.nl. Presentatrice Evelien de Bruijn brengt gedurende de dag live updates op SBS6 en Radio 10. Die avond wordt door deelneemster Roxane Knetemann in de uitzending van 'Vandaag Inside' op SBS6 bekendgemaakt hoeveel donaties er zijn opgehaald door alle deelnemers. In de week voorafgaand aan het event en op de dag zelf bieden 'Shownieuws', 'Hart van Nederland' op SBS6 en 'Ekdom in de Morgen' op Radio 10 een platform voor de bijzondere en aangrijpende verhalen van de deelnemers.


Voor deze gelegenheid vormen negen zendergezichten van SBS6 samen wielerploeg Team d’Hu6. Onder leiding van ploegleider Leontien van Moorsel fietsen Jan Versteegh, Dennis van der Geest, Leo Alkemade, Roxane Knetemann, Dennis Wilt, Manuel Venderbos, Rutger van Barneveld en Chatilla van Grinsven samen de berg op. Met maar een doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Ploeglid Leo Alkemade maakte speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder nummer: 'De wedstrijd die geen wedstrijd is': ‘’Als extra duwtje in de rug voor alle helden die de alp trotseren. Muziek verbindt, inspireert en geeft de ideale trapcadans aan', aldus Leo.

Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen of lopen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Naast de sportieve activatie hebben de deelnemers ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker. Sinds 2006 heeft Alpe d'HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. Talpa Network support Alpe d’HuZes sinds 2020.

Uitzending: donderdag 1 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur live op SBS6 en KIJK.nl.
Bekendmaking donaties: donderdag 1 juni in uitzending 'Vandaag Inside' op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers