Terug bij SBS 6 : 'Stay Or Go'

dinsdag 28 maart 2006

Stay or Go is terug op SBS 6. Na het succes van de eerste serie presenteert Nance vanaf donderdag 13 april gloednieuwe afleveringen van dit woonprogramma. Nog meer dan vorig jaar staat het woongeluk centraal.

N


ance helpt gezinnen die twijfelen of ze gelukkig zijn met hun huidige woonsituatie. Samen met haar vullen ze de test in op www.stayorgo.nl die een bindende uitslag biedt: verbouwen of verhuizen. Stay or Go is vanaf donderdag 13 april acht weken lang om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Aan het begin van iedere aflevering stelt Nance de familieleden voor en wordt duidelijk waarom ze niet langer gelukkig zijn met hun woonsituatie. Makelaar Sven Heinen en ontwerper Bertram Beer-baum proberen het gezin van respectievelijk verhuizen en verbouwen te overtuigen. Op basis van de wensen van alle gezinsleden zoekt Sven drie huizen die hen zeker aan zullen spreken. Hij neemt ze mee langs de nieuwe huizen en schetst hun toekomstscenario. De volgende dag is het de beurt aan ontwerper Bertram Beerbaum. Aan de hand van een spectaculaire 3-D-animatie laat hij zien hoe het huis zo kan worden verbouwd dat het aan alle wensen voldoet.

In de meeste gevallen is de twijfel die het gezin al had alleen maar toegenomen, want beide voorstellen zien er aantrekkelijk uit. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt met behulp van de online test op www.stayorgo.nl. Want naast ruimte spelen ook zaken als vrienden, winkels, sportclubs, scholen, bereikbaarheid en het woon-werkverkeer een rol. De test neemt al deze onderwerpen mee om zo tot een afgewogen oordeel te komen. Het gezin doet de test en de uitslag is bindend. Blijven ze, dan gaat de ontwerper direct aan de slag. Vertrekken ze, dan komt de makelaar binnen, samen met een verhuisbedrijf dat direct een plan maakt voor de verhuizing.

Nance volgt het gezin tijdens de verschillende fases van de verbouwing of verhuizing tot het eindresultaat daar is: een compleet verbouwde woning of een droomhuis op een nieuwe locatie.

Stay or Go werd in het najaar van 2005 succesvol geïntroduceerd. De serie trok al snel een vast aantal kijkers, de best bekeken aflevering haalde zelfs 850.000 kijkers. Nog steeds buigen veel gezinnen zich over de vraag of ze moeten verbouwen of verhuizen. De keuze is niet eenvoudig. Is het verstandig om verder te investeren in het huidige huis of is de aanschaf van een nieuwe woning financieel gezien interessanter? Stay or Go biedt de oplossing.

'Stay or Go' vanaf donderdag 13 april om 20.30 uur op SBS 6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Oh, Wat Een Jaar!' (RTL 4)

Teamcaptains Gerard Joling en Ruben Nicolai blikken onder leiding van Chantal Janzen en met gasten Frank Dane en Loes Haverkort terug op het jaar 2003. Wat gebeurde er? Waar keken we naar? Wat waren de hits? Beleef het opnieuw in o.a. De Scène, De Rommelzolder en De Medley.

'Oh, Wat Een Jaar!', om 20.00 uur bij RTL 4.

Dossiers