'The Genius': een reality gameshow vol bluf, branie en sluwe streken

woensdag 31 augustus 2022
Foto: NTR - © Amy van Leiden 2022

Vanaf 3 oktober is de reality gameshow 'The Genius' te zien bij de NTR op NPO 3. In acht afleveringen volgen we tien bekende spelers in hun strategische strijd vol bluf, branie en sluwe streken; wie mag zich na acht afleveringen 'The Genius' noemen?

De spelers van 'The Genius' zijn specifiek geselecteerd op hun brain- en social skills. Elke speler brengt een uniek eigen talent mee. Is de bekende strafpleiter in het voordeel wegens haar onderhandelingsvaardigheden? Of juist de Olympisch bokser vanwege haar winnaarsmentaliteit? Doet de bekende youtuber met zijn game-ervaring het goed, of juist het schaaktalent? 'The Genius' vraagt om samenwerking én intrige. Om te winnen sluiten spelers allianties, die ze genadeloos moeten durven verbreken.


In elke aflevering van 'The Genius' wordt er een Main Match en een eliminatiespel, de Death Match, gespeeld. Om deze te overleven zijn strategisch inzicht en sociale intelligentie niet voldoende, alleen in combinatie met slimme moves en een strakke pokerface kom je er. Wie mag zich straks 'The Genius' noemen?

'The Genius' is oorspronkelijk een Koreaans format en wordt internationaal omschreven als: ‘de beste reality gameshow ooit gemaakt’. Afleveringen werden via social media over de hele wereld gedeeld!

De spelers zijn:

Fabian Franciscus Bruin (cabaretier)
Thomas Olde Heuvelt (thrillerschrijver)
Nelke Mast (kunstenaar)
Nizar El Manouzi (acteur en presentator)
Nouchka Fontijn (olympisch bokser)
Roxanne Kwant (presentator/online personality)
Feride Tosun (strafrechtadvocaat)
Rick Broers (YouTuber/live streamer)
Jasper Lijfering (horlogehandelaar)
Anna-Maja Kazarian (schaakmeester)

De reality gameshow 'The Genius' is een productie van TIN CAN in co-productie met de NTR.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers