'The Tribute - Battle of the Bands' én 'My Tribute to Elvis' op SBS6

donderdag 9 november 2023

Vanaf 6 januari wordt zaterdagavond tribute-avond op SBS6! De muziekcompetitie 'The Tribute - Battle of the Bands' keert namelijk terug voor een derde seizoen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome.

Die droom ging al in vervulling voor Bouke Scholten: met Bouke & The ElvisMatters Band won hij seizoen 2. Voor de driedelige special 'My Tribute to Elvis' trekt hij met Rob Kemps door Amerika om een muzikale reis door het leven van zijn grote held te maken. 'The Tribute - Battle of the Bands' en 'My Tribute to Elvis' zijn vanaf 6 januari om respectievelijk 20.00 uur en 21.30 uur te zien op SBS6.


In het nieuwe seizoen van 'The Tribute – Battle of the Bands' spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na. De line-up: Rocket Guy (Elton John), Totally Spice (Spice Girls), Sinatra by DOUGLAS & BOSCO (Frank Sinatra), Phil Bee Cocker Band (Joe Cocker), The Gang Is Kool (Kool & The Gang), Bee Gees Forever(Bee Gees), Just Like Robbie Band (Robbie Williams), Toto Live Experience (Toto), Gloria’s Sound Machine (Gloria Estefan), Slash N’ Roses (Guns N’ Roses), The Blues Brothers Tribute Band (The Blues Brothers) en The Fortunate Sons (Creedence Clearwater Revival).

In de eerste vier afleveringen valt steeds één band af en komt er - aan het begin van de volgende aflevering - een nieuwe tributeband bij. Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

De vier finalisten treden allemaal op tijdens The Tribute in concert ­in de Ziggo Dome op 12 april 2024. Wie gaat doen wat voor de ‘gewone’ man eigenlijk is uitgesloten? Wie heeft de grote eer om te mogen spelen voor een uitzinnige menigte in de Ziggo Dome? En wie mag als winnaar een uur lang op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen?

'My Tribute to Elvis'
Bouke Scholten won met The ElvisMatters band seizoen 2 van de muzikale competitie: een droom ging in vervulling. Bouke heeft nóg een droom: het gedachtegoed van Elvis blijven verspreiden en zoveel mogelijk mensen laten zien wat voor muzikaal genie hij was. Daarom reist hij samen met muziekvriend Rob Kemps naar Amerika en duikt hier in de Elvis-geschiedenis. Van Elvis’ geboortehuis tot de kerk waar hij zong, en van de plek waar hij zijn eerste gitaar kocht tot het hotel in Las Vegas waar hij woonde en zijn laatste concerten gaf. Het is een unieke reis door het leven van Elvis met vele bijzondere ontmoetingen, waaronder die met oud-muzikanten van Elvis en zijn laatste verloofde: Ginger Alden. Omdat de levens van Elvis en Bouke overeenkomsten vertonen, leren we niet alleen Elvis, maar ook Bouke beter kennen. Het fundament van deze serie wordt in Nederland gelegd met een uniek concert van Bouke en The ElvisMatters Band die de grootste hits van Elvis ten gehore brengen. De reis door Amerika wordt er vervolgens doorheen gevlochten.

'The Tribute - Battle of the Bands' en 'My Tribute to Elvis' worden geproduceerd door Talpa Studios

'The Tribute - Battle of the Bands' (7 afleveringen) vanaf 6 januari 2024 om 20.00 uur en 'My Tribute to Elvis' (3 afleveringen) vanaf 6 januari 2024 om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiënten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiënten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers